SNP optužio Bešića za "štelovanje" istraživanja

Iz SNP-a tvrde da metodolog svojim istraživanjima želi pomoći pojedinim akterima u izbornoj trci

11777 pregleda 68 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Socijalistička narodna partija (SNP) optužila je metodologa Miloša Bešića da svojim istraživanjima želi pomoći pojedinim akterima u izbornoj trci, a upitali su i "koliko košta i ko plaća Bešićevo štelovanje" istraživanja javnog mnjenja.

Bešić je ranije danas objavio istraživanje javnog mnjenja, prema kojem SNP ima svega 1,4 odsto podrške građana.

"Obavještavamo građane Crne Gore da više od ovih 1,4% glasova koliko nam danas daje pristrasni istraživač Miloš Bešić, Socijalistička narodna partija ima kada se saberu glasovi naših birača samo u Beranama i u Podgorici. Dakle, samo u Beranama i Podgorici SNP ima više glasova nego što nam Bešić prognozira da imamo u cijeloj Crnoj Gori. Kada tim glasovima dodamo i naše glasove u svim opštinama u Crnoj Gori, SNP po našim anketama danas ima oko 26.000 glasova, a to je nekoliko puta više od 1,4% koliko je evidentirao Bešić", saopštili su iz SNP-a.

"Građanima Crne Gore poručujemo, da je očigledno da Miloš Bešić nije istraživač mnjenja, nego direktni učesnik u predizbornoj kampanji, koji svojim takozvanim istraživanjima želi da pomogne pojedinim akterima u ovoj izbornoj trci. Dovoljno je da se prisjetimo svih promašaja u prognozama ovog 'istraživača' zaključno sa nedavno održanim podgoričkim izborima pa da građani znaju da je riječ o navijačkom, vjerovatno i plaćeničkom, a ne istraživačkom pristupu", dodaju iz te partije.

Iz SNP-a podsjećaju i da je DPS na lokalnim izborima u Podgorici osvojio manje glasova nego što je Bešić prognozirao.

"Čisto radi preciznosti podsjećamo da je na dan izbora u Podgorici, kada smo svi znali da DPS ne može ni da priđe na 40% podrške građana, Bešić tvrdio da DPS može da računa na 42 - 43% glasova. Na kraju je DPS osvojio 38% i poslije dužeg perioda prešao u opozicione redove. O kredibilnosti ovog 'istraživača' dobro svjedoči ovaj podatak kada je na dan izbora svojoj omiljenoj listi htio da doda i do 5% više podrške nego što ju je realno imala", navode iz SNP-a.

Upitali su Bešića da li namjerava da se izvini građanima.

"Umjesto što plasira naručene i netačne rezultate istraživanja, koristilo bi da nekredibilni istraživač javnog mnjenja Miloš Bešić, građanima Crne Gore odgovori na sljedeća tri pitanja: za čiji račun i interes se Miloš Bešić direktno uključio u kampanju za predsjedničke izbore u Crnoj Gori; koliko košta i ko plaća Bešićevo štelovanje istraživanja za predsjedničke izbore u Crnoj Gori; kako Miloš Bešić komentariše svoje promašene prognoze i prethodnih izbornih ciklusa i da li namjerava da se izvini građanima Crne Gore za pokušaje obmanjivanja uoči glasanja na različitim izborima", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: