Demokrate predale Bečićevu kandidaturu; Rovčanin: Sigurno pobjeđuje Đukanovića

Bečić će u predsjedničku trku pod sloganom "Časti mi"

28499 pregleda 84 komentar(a)
Sa predaje kandidature, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa predaje kandidature, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 26.02.2023. 21:26h

Demokratska Crna Gora večeras je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predala predlog predsjedničke kandidatrure njihovog lidera Alekse Bečića.

Predaji kandidature prisustvovali su funkcioneri Demokrata Momo Koprivica, Dragan Krapović, Nikola Rovčanin, Danilo Šaranović, Zdenka Popović...

Bečić će u predsjedničku trku pod sloganom "Časti mi".

Funkcioner Demokrata Nikola Rovčanin, pozvao je nakon predaje Bečićeve kandidature građane da u prvom krugu glasaju "onog kandidata koji sigurno pobjeđuje Đukanovića".

"To je bez dileme Bečić. To potvrđuje cjelokupna crnogorska javnost, to potvrđuju sva relevantna istraživanja. Crna Gora zaslužuje predsjednika kao što je Bečić, koji se opisuje sa dvije riječi - čast i poštenje", istakao je.

Rovčanin je rekao da očekuje da će "vođena ovom logikom i ovim ciljem, sva crnogorska javnost koja želi detronizaciju Đukanovića podržati onog kandidata koji ima najveće šanse".

"A to je definitivno Bečić. Očekujemo podršku svih građana Crne Gore. Upravo zbog toga što imamo najboljeg i najjačeg kandidata, očekujemo izuzetno dobar rezultat, koji će odvesti predsjedničkog kandidata u drugi krug i koji će onda ostvariti ubjedljivu pobjedu nad Đukanovićem", podvukao je.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart, a kandidature se DIK-u predaju večeras do ponoći.

Do sada su iz te institucije potvrdili kandidature predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelnog šefa države Mila Đukanovića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković.

Bonus video: