Balić nije podnio kandidaturu, jer nije skupio dovoljan broj potpisa: Neću dati podršku nijednom kandidatu

"Prilično kasno sam ušao u kampanju prikupljanja potpisa, jer mi objektivni razlozi nisu na vrijeme to dozvoljavali"

6935 pregleda 13 komentar(a)
Balić, Foto: Privatna arhiva
Balić, Foto: Privatna arhiva

Bjelopoljac Nusret Balić nije Državnoj izbonoj komisiji (DIK) podnio kandidaturu za predsjednika nakon što nije prikupio dovoljan broj potpisa.

"Nisam podnio kandidaturu, jer nisam sakupio odgovarajući broj potpisa, tačnije 8.101 potpis. Prilično kasno sam ušao u kampanju prikupljanja potpisa, jer mi objektivni razlozi nisu na vrijeme to dozvoljavali. Svjesno sam se upustio u ovaj politički poduhvat kao prvi nezavisni kandidat znajući da iza mene ne stoje političke partije već samo slobodni građani i da je za jednu takvu odluku potrebna mnogo jaka infrastruktura", naveo je Balić u obraćanju javnosti.

Naglasio je da neće dati podršku nijednom kandidatu na izborima 19. marta.

"Samo pogledajte koliko su puta sve prethodne vlasti kao i ova aktuelna posjetili sjever Crne Gore, pa će vam biti sve jasno. Čak pogledajte i aktuelne predsjedničke kandidate koliko su oni puta obišli naše gradove na sjeveru i koliko su doprinijeli njihovom ukupnom razvoju i vidjećete da su ti rezultati prosto nevidljivi. Zbog toga kao nezavisan kandidat koji je obećao građanima da da će zasuptati njihove interese, kao i neko ko je trebalo da bude na neki način ponuda nezadovoljnim građanima, neću dati podršku nijednom kandidatu", rekao je između ostalog Balić.

Povezani članci

07. Februar 2023.

Nusret Balić najavio kandidaturu za predsjednika

Bonus video: