Popović: Samo Bečić u drugom krugu pobjeđuje personifikaciju tridesetogodišnje autokratije - Mila Đukanovića

"Upravo su zbog toga čast i poštenje, integritet i dostojanstvo najbolja predsjednička kampanja Bečića, a to ovih dana mnogima smeta jer, očigledno, "čast" je riječ koju rijetki na crnogorskoj političkoj sceni mogu izgovoriti, a da to, već u trenutku izgovaranja, ne dobije ironijski prizvuk", kazala je Popović

11411 pregleda 64 komentar(a)
Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Popović, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanica i potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović kazala je da nema dileme da je kandidat te partije za predsjednika Aleksa Bečić, jedini koji u drugom krugu sigurno pobjeđuje personifikaciju tridesetogodišnje autokratije, kandidata DPS -a Mila Đukanovića.

"Crna Gora je pred istorijskom šansom da konačno uđe u period stabilizacije prilika i snažniju demokratizaciju našeg društva", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Popović je istakla da su bezbroj puta ukazivali da državi, iznad svega, treba "predsjednik sa političkim iskustvom i čovjek koji se dokazao kao političar koji svoje uspjehe nije gradio na neistinama i podjelama i istinski je kandidat koji može biti predsjednik svih građana".

Naglašava da je Bečić svoju nepristrasnost pokazao kao predsjednik Skupštine, gdje je državničkim odnosom pokazao kako se upravlja najvišim zakonodavnim domom "kada su prvi put u istoriji parlamentarizma opoziciji Poslovnikom omogućena veća prava u kontroli izvršne vlasti u odnosu na parlamentarnu većinu".

"Upravo su zbog toga čast i poštenje, integritet i dostojanstvo najbolja predsjednička kampanja Bečića, a to ovih dana mnogima smeta jer, očigledno, "čast" je riječ koju rijetki na crnogorskoj političkoj sceni mogu izgovoriti, a da to, već u trenutku izgovaranja, ne dobije ironijski prizvuk", dodala je Popović.

Ističe da se Bečić iz Crne Gore i u njoj se decenijama borio protiv prethodnog režima, te da "nije otišao iz zemlje, kad je ovoj zemlji bilo najteže, već je zajedno sa svojim narodom dijelio sudbinu države".

Tvrdi i da su analize javnog mnjenja jasne, te da svaki crnogorski građanin zna da je Bečić, "jedini koji može obezbijediti objedinjavanje građanskih i progresivnih snaga radi snažnijeg koračanja ka porodici evropskih zemalja, uz uvažavanje svih kolega".

"Zato je jasno da će Bečić, kojeg tokom političke karijere nije bilo moguće ukaljati, kao predsjednik biti dostojan predstavnik svih građana Crne Gore", zaključila je Popović.

Bonus video: