SPP razmatra podršku Bečiću ili Milatoviću

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", SPP je od Demokrata i PES-a dobio zvanične pozive za podršku njihovim kandidatima

16050 pregleda 35 komentar(a)
Lider SPP-a Seid Hadžić, Foto: Savo Prelević
Lider SPP-a Seid Hadžić, Foto: Savo Prelević

Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori, razmatraće na sjednici zakazanoj za večeras da na predstojećim predsjedničkim izborima podrži ili kandidata Demokrata Aleksu Bečića ili kandidata Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića - saznaju nezvanično "Vijesti".

Prema nezvaničnim informacijama, SPP je od te dvije partije dobio zvanične pozive za podršku njihovim kandidatima.

"Naša želja je da se jedan od njih dvojice povuče. Ako ne, podržaćemo jednog ili drugog", rekao je neformalni sagovornik "Vijesti" iz SPP-a.

Sjednica Predsjedništva te stranke trebalo bi da počne u 19 časova.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart. Do sada su osim Bečićeve i Milatovićeve kandidature, potvrđene i aplikacije aktuelnog šefa države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković i čelnika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

DIK će listu onih koji će biti u predsjedničkoj trci objaviti najkasnije do 3. marta.

Prema Zakonu o izboru predsjednika, ako nijedan kandidat ne dobije više od polovine važećih glasova birača, održava se drugi izborni krug za 14 dana. U njemu učestvuju dva kandidata koji su dobili najveći broj glasova.

Predsjednik se bira na pet godina.

Bonus video: