Petković i Brinić potpredsjednici Opštine Tivat

Za imenovanje Petkovića glasalo je 17 odbornika vladajuće većine koalicije "Da zapečatimo"-DF-KL-TA, dok je protiv bilo troje odbornika opozicione HGI

10316 pregleda 10 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Siniša Luković
Sa sjednice, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.03.2023. 16:12h

Skupština opštine Tivat dala je danas saglasnost na odluke gradonačelnika Željka Komnenovića (Narod Pobjeđuje) na imenovanje Andrije Petkovića (Bokeški Forum) i Jovana Brinića (Krtoljska Lista) za potpredsjednike Opštine Tivat.

Za imenovanje Petkovića glasalo je 17 odbornika vladajuće većine koalicije "Da zapečatimo"-DF-KL-TA, dok je protiv bilo troje odbornika opozicione HGI.

Ova opoziciona partija, uz vladajuću većinu, glasala je za imenovanje Brinića.

Brinić
Brinićfoto: Siniša Luković

U oba slučaja opoziciona koalicija DPS-SD-SDP-LP nije se izjašnjavala. Oni su inače, u raspravi žestoko kritikovali Petkovića, dok su imali riječi hvale za

Brinića koji je u bivšoj gradskoj administraciji bio sekretar za finansije.

Petković
Petkovićfoto: Siniša Luković

Božović poslovni direktor Centra za kulturu

SO Tivat je nakon duže rasprave, većinom glasova vladajuće koalicije, dala saglasnost na odluku Savjeta Centra za kulturu Tivat o imenovanju Gorana Božovića (GB) za poslovnog direktora te JU.

Opozicija je žestoko kritikovala taj potez, optužujući vlast da je Boživićevo imenovanje na čelo CZK, produkt trgovine funkcijama i međusobnog ucjenjivanja političkih subjekata koji čine aktuelnu lokalnu vlast.

SO Tivat
foto: Siniša Luković

U tome su naročito oštri bili predstavnici SDP, nazivajući postavljenje Božovića dokszom partitokratije i izigravanjem zakona koji predviđa imenovanje onoga ko je bio najbolji na konkursu.

Boživićev koalicioni partner, Mirko Kovačević (Tivatska Akcija) odbacio je tvrdnje opozicije, poručujući da se Božović dokazao na menadžerskim i rukovodećim pozicijama u lokalnoj upravi proteklih godina i pozvao Savjet CZK da objavi reference i programe rada svih kandidata koji su konkurisali za mjesto direktora CZK "jer će iz toga svima biti jasno da je Božović ubjedljivo najbolji kandidat".

"Nema u izboru najboljeg kandidata partitokratije, već meritokratije. A o ovome nešto pokušava da priča SDP koja je svojevremeno, bukvalno izmislila i patentirala brutalno partijsko zapošljavanje kao sredstvo za gradnju te partije i njene mreže uticaja", poručio je Kovačević.

Bonus video: