Kovač: "Palata pravde biće na Starom aerodromu, do tada pojačano obezbjeđenje"

"Jedino trajno rješenje koje bi dalo doprinos jeste izgradnja adekvatne zgrade gdje bi bezbjednost bila u punom kapacitetu”, rekao je Kovač

4742 pregleda 7 komentar(a)
Marko Kovač, Foto: Luka Zeković
Marko Kovač, Foto: Luka Zeković

Ministar pravde, Marko Kovač saopštio je da je za lokaciju nove zgrade "Palate pravde" izabrana parcela na Starom aerodromu koja će ispunjavati sve neophodne standarde.

On je kazao, prenosi portal RTCG, da će do gradnje te zgrade prisustvo policije biti pojačano u sudovima i tužilaštvima.

"Vlada će razmotriti i angažovanje agencija za obezbjeđenje kako bi se preduprijedili događaji slični onome od prošle sedmice kada je aktivirana bomba na ulazu u Osnovni sud", rekao je Kovač.

Kovač je istakao da to nije trajno rješenje, "i da je Vlada nakon tragedije u kojoj je aktiviranjem bombe poginula jedna, a ranjeno devet osoba, mapirala red koraka koje hitno treba preduzeti" gostujući u jutarnjem programu RTCG.

“U narednom periodu uradiće se analize kako bi za svako tužilaštvo i sud dobili određeni broj ljudi koji je potreban da se angažuje sudska straža”, dodao je Kovač.

To su samo, kako je naveo, ad hoc rješenja kako bi podigli nivo sigurnosti.

Bonus video: