Bečić: Čast je jedini princip i vrijednost naših predaka

"I mi ovakvi, ovjenčani istinom i čašću nijesmo, vidite, po mjeri onih od kojih se Crna Gora 34 godine branila. Samo je jedan čovjek, odjednom, postao patriota i to nakon što je za 34 godine njegove vladavine uništena privreda, rasprodata imovina, zadužena zemlja a narod ostao bez dostojanstva i pristojnog života", kazao je Bečić

3887 pregleda 41 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Kandidat za predsjednika i lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da jedan princip, vrijednost i zvijezda vodilja svih naših predaka bila čast.

Bečić je to saopštio na konvenciji u Herceg Novom.

"To je jedina komanda i jedina riječ na ovom svijetu pred kojom stojim mirno", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bečić dodaje da stajati mirno pred čašću znači "stajati mirno pred ljudima, pred državom, pred istorijom, našom tradicijom, našim precima i našim potomcima. Čast je ono što nas pokreće da budemo najbolja verzija sebe, a mi sami moramo se ponositi svojim postupcima i živjeti po svojim načelima".

Bečić je dodao da je tradicija dio naše kulture i nasljeđa, da nas spaja sa našim precima i omogućava nam da gradimo budućnost na temeljima koji su se pokazali dobrim u prošlosti.

"Skromnost nas uči da cijenimo ono što imamo i da budemo zahvalni za sve što smo postigli. Ona nas čini boljim ljudima i omogućava nam da budemo srećni sa onim što imamo. Vjerujem da je važno ostati skroman i ostati povezan sa svojim narodom, posebno kada postaneš predsjednik", kazao je on.

Bečić dodaje da će kao predsjednik obezbijediti da politika bude časna ali ujedno i snažna.

"I mi ovakvi, ovjenčani istinom i čašću nijesmo, vidite, po mjeri onih od kojih se Crna Gora 34 godine branila. Samo je jedan čovjek, odjednom, postao patriota i to nakon što je za 34 godine njegove vladavine uništena privreda, rasprodata imovina, zadužena zemlja a narod ostao bez dostojanstva i pristojnog života", kazao je Bečić.

Dodaje da su svi su po njemu, "samo u različitim decenijama bili izdajnici, samo je on bio patriota".

Sa koonvencije
Sa koonvencijefoto: Demokrate

Kako kaže Bečić, "njegovi kadrovi su se našli na optuženičkoj klupi kao šefovi organizovanih kriminalnih grupa. Njegov režim je stvorio šumarsku, putarsku, hidro, kockarsku, švercersku mafiju, i on takav traži dodatnih pet godina, ne za sebe, poštovani građani, ne za vas, ne za vašu djecu, ne za Crnu Gori, nego isključivo za mafiju".

"Kažite mi da li je ovo moralno? Da li je ovo časno? Da li je ovo patriotski? Da li je ovo pošteno? Da li smo se za ovo borili? Je li ovo Crna Gora vladike Rada, kralja Nikole, Marka Miljanova, naših slavnih predaka, đedova i prađedova koji su za nju ginuli i koji su je junačkom krvlju ovjenčali?", naveo je Bečić.

Podsjeća da njegov "protivnik nije ništa drugo do političar koji se zaglavio u vremenu u kojem je jedino pravilo bilo da nema pravila. I sada ja vas pitam da li je normalno, da li je časno, da li je patriotski glasati za čovjeka koji traži da još pet godina vlada bez pravila?".

Aleksa Bečić Herceg Novi
foto: Demokratska Crna Gora

"Da sam kojim slučajem činio ono što je radila prethodna vlast, porodica u kojoj sam stekao svoj karakter i integritet, moj otac i moji đedovi mi nikada ne bi oprostili", tvrdi Bečić.

Bečić dodaje da ne živi za materijalna dobra.

"Ja živim za riječ i čast svojih predaka i za budućnost svojih potomaka. U mojoj biografiji, jednako, nećete naći riječi kojima sam vrijeđao druge ljude ili ih dijelio po vjerskom, nacionalnom ili bilo kom drugom aršinu", istakao je on.

Kako kaže, "u njegovoj biografiji, naći ćete da sam uvijek držao do svoje riječi, jer sam od malena učen da su ljudi sazdani od riječi koje su izgovorili i od obećanja koja su ispunili".

"Mi smo mala zemlja, ali veliki narod. Veliki smo i najjači smo kada smo zajedno, kada se složimo i kada se časno borimo za iste ciljeve i iste ideale", zaključio je Bečić.

Bonus video: