SPP: Milatović se pokazao kao uspješan kreator evropske budućnosti

Kako su saopštili iz Evrope sad, ovim su na korak bliže sanjanom cilju da se političari takmiče kvalitetom, a nikako podjelama ili nacionalizmom.

6292 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) saopštili su da žele da drže bošnjački narod na pozornici gdje se donose odluke, ne na marginama gdje bi bili samo glasačka mašina nekih potrošenih ideja.

To je poručeno nakon što su podržali predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, dodajući da SPP želi novu stranicu i da to zagovara od svog osnivanja, te da ne zaboravljaju prošlost, ali da se okreću budućnosti, pomirenoj i prosperitetnoj Crnoj Gori.

“Naše programsko djelovanje je jasno – usmjereno je ka svim građanima i građankama, te stvaranju boljih uslova života za sve, vladavinu prava, uz poštovanje građanskih prava i sloboda, što u velikoj mjeri utiče na bolji status manje brojnih naroda. Naši partneri su oni koji djeluju po istom principu i zadovoljstvo nam je što nas je iz dana u dan sve više. Iz uvjerenja da je SPP jako bitan faktor u misiji prevazilaženja podjela, nadam se intenzivnoj saradnji u budućnosti", izjavio je Milatović.

Kako su saopštili iz Evrope sad, ovim su na korak bliže sanjanom cilju da se političari takmiče kvalitetom, a nikako podjelama ili nacionalizmom.

Povezani članci

09. Mart 2023.

SPP podržao Milatovića

“Nijesmo podržali Milatovića blanko podrškom, već smo napravili duboku analizu, i dobili pozitivnu ocjenu od bošnjačkog naroda za to i Milatović ima obavezu prema bošnjačkom narodu da odgovori na zahtjeve koje smo delegirali u Sporazumu ukoliko postane predsjednik države, u šta ne sumnjamo”, saopšteno je iz SPP.

Iz Evrope sad su poručili da je Milatović dobio kredibilnog i principijelnog partnera, a SPP predstavnika sa kojim će graditi bolju budućnost u Crnoj Gori.

Pojasnili su da predmet Sporazuma, kojim SPP podržava kandidaturu Milatovića, tretira usaglašavanje programskih načela u skladu sa pozitivnim propisima Crne Gore, kao i dužnosti predsjednika da doprinese unapređenju prava Bošnjaka u Crnoj Gori, "te poziva svoje birače da u vidu glasanja na dan izbora 19. marta podrže Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore".

"Milatović se pokazao u svojim dosadašnjim stručnim i političkim postupcima kao uspješan i ozbiljan mladi kreator evropske budućnosti naše države. Obaveza Milatovića kao predsjednika je da se predano bori za svakog čovjeka bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost u Crnoj Gori. Naša je misija da se ova saradnja i naše ideje ostvaruju na zdravim osnovama, bez politikantstva i političkih prevara, mi ćemo se i te kako zalagati za to u interesu kako bošnjačkog tako i svih ostalih naroda u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Sporazum su potpisali predsjednički kandidat Jakov Milatović i predsjednik SPP-a Seid Hadžić.

Bonus video: