Abazović: Hvala poslanicima na podršci, Lekićeva nesebičnost za pohvalu

"Da li se može doći do 41 ili ne, trenutno nemam odgovor", kazao je premijer

51148 pregleda 120 komentar(a)
Abazović, Foto: Facebook/Dritan Abazović
Abazović, Foto: Facebook/Dritan Abazović

Premijer Dritan Abazović kazao je da je zahvalan poslanicima koji su podržali ideju rekonstrukcije aktuelne Vlade.

"Zahvalan sam svim poslanicima, koliko sam mogao da zaključim, to je kredibilna cifra od njih 40 koji bi bili spremni da podrže da ovaj premijer dalje upravlja Vladom. Nekako sam i ponosan, to iskazuje moju dodatnu obavezu prema društvu. Da li se može doći do 41 ili ne, trenutno nemam odgovor", rekao je on na pitanje TV Vijesti da li se vode razgovori.

Mandatar Miodrag Lekić juče je kazao da nema ništa od formiranja vlade sa njim na čelu.

Premijer je, u izjavi novinarima nakon Dana reprezentacije u Podgorici, pohvalio Lekićevu "nesebičnost" i "želju da kroz širi kontekst gleda razvoj političkih događaja".

Abazović, koji je ujedno i lider Građanskog pokreta URA, kazao je da će ta partija uskoro donijeti odluku koga će podržati na predsjedničkim izborima.

Na pitanje da li je nepravda to što se, za razliku od bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, nije našao na fresci u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, s obzirom na to da je on potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Abazović je kazao da je svaka institucija "autonomna da donosi odluke kako misli da treba".

"Posljednja sam adresa u ovoj državi koja bi mogla da kaže ko treba da se nađe na nekoj fresci. Što je prihvatljivo za njih, prihvaljivo je i za mene. Sve što radim u životu ne radim da bih dobio nagradu ili zahvalnost, nego da ostane legat kao nešto što smo uradili za društvo", istakao je.

Bonus video: