Felten: Izmijenjeni Zakon o predsjedniku ne može biti pogodan kao osnova za novu ili rekonstrukciju tehničke Vlade

"Crnoj Gori je potrebna stabilna vlada da bi postigla napredak na svom putu ka pridruživanju Evropskoj uniji (EU)"

17531 pregleda 6 komentar(a)
Felten, Foto: Luka Zeković
Felten, Foto: Luka Zeković

Vjerujemo da izmijenjeni Zakon o predsjedniku ne može biti pogodan kao čvrsta osnova za formiranje nove Vlade ili za rekonstrukciju tehničke, imajući u vidu da ga Ustavni sud trenutno razmatra, saopštio je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten.

"Crnoj Gori je potrebna stabilna vlada da bi postigla napredak na svom putu ka pridruživanju Evropskoj uniji (EU). Stabilna vlada zahtijeva stabilnu i solidnu većinu u parlamentu. Verujemo da izmijenjeni Zakon o predsjedniku ne može biti pogodan kao čvrsta osnova za formiranje nove Vlade ili za rekonstrukciju tehničke, imajući u vidu da ga trenutno razmatra Ustavni sud”, napisao je Felten na Tviteru.

Mandatar Miodrag Lekić kazao je ranije danas u intervjuu agenciji MINA da je odlučio da obnovi pregovore o formiranju vlade.

Iz američke Ambasade u Podgorici su ranije danas kazali da su Sjedinjene Američke Države (SAD) zabrinute zbog nastojanja da se formira nova vlada u Crnoj Gori, rekonstruiše ona koja je izgubila mandat ili skrati mandat parlamentu na osnovu izmijenjenog Zakona o predsjedniku.

Bonus video: