Popović tvrdio da je Milović bio naoružan, pa se izvinio; Milović: Prihvatam izvinjenje, ljudski je pogriješiti

Funkcioner Pokreta Evropa sad kazao da nikad nije nosio pištolj

41469 pregleda 89 komentar(a)
Milović, Foto: Evropa sad
Milović, Foto: Evropa sad
Ažurirano: 11.03.2023. 14:28h

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović izvinio se funkcioneru Pokreta Evropa sad (PES) Andreju Miloviću zbog tvrdnji da je bio naoružan tokom jučerašnje konvencije na Cetinju.

"Kako sam izgleda nasjeo na medijski snimak, ne provjerivši detalje navodnog naoružanja, izvinjavam se gospodinu Miloviću iz Evropa sad", naveo je Popović u odgovoru na objavu Milovića na Tviteru.

Milović je rekao da prihvata izvinjenje, rekavši da je ljudski pogriješiti i izviniti se. "Opraštam i onima koji mi crtaju metu, srećom svjedoka ima da je bio telefon i da nisam bio naoružan, jedino sa sviješću da sve prođe mirno. Crna Gora mora naprijed bez trovanja i podjela. Uspjećemo", naveo je on.

Popović je ranije danas tvrdio da su Evropa sad i Milović juče došli na Cetinje da izazovu incident i da je Milović bio naoružan.

Popović se pozivao na video snimke na kojima se to navodno vidi, ali ih nije objavio, dok ga je Milović demantovao i kazao da nikad nije nosio pištolj.

Niti jedan medij nije izvjestio o tome da je Milović nosio pištolj, a ta tvrdnja se pojavila u nepotpisanom saopštenju "grupe građana" koje je objavio dio medija bliskih Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Popović je na Tviteru ranije danas, kada je izrekao optužbe na račun Milovića, kazao da povlači jučerašnju osudu i "ograničenje sprovođenja kampanje predsjedničkog kandidata Milatovića" na Cetinju.

Popović
Popovićfoto: Boris Pejović

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović napadnut je sinoć na Cetinju, gdje je grupa građana protestovala zbog održavanja konvencije u tamošnjem Sportskom centru.

"Po naknadnim medijskim snimcima Evropa sad i njihov visoki naoružani funkcioner Milović su došli da izazovu incident sa predumišljajem. Nadležni reagujte, nošenje oružja za ovlašćene", napisao je Popović ranije danas na Tviteru.

On je sinoć osudio dešavanja na Cetinju, rekavši da se u slobodnom i otvorenom društvu sve razlike rješavaju dijalogom.

"Osuđujem bilo kakvo ograničenje u sprovođenju kampanje za predsjedničke izbore 2023, kao što se danas desilo kandidatu Milatoviću na Cetinju, crnogorskoj Prijestonici, gradu heroju. U slobodnom i otvorenom društvu sve razlike se rješavaju dijalogom", naveo je Popović juče.

Funkcioner Evrope sad Andrej Milović objavio je na Tviteru da nikad, pa ni juče na Cetinju, nije nosio pištolj.

"Sramne su dezinformacije koje plasiraju funkcioneri DPS-a i poslanik Andrija Popović. Na snimku sa nemilog incidenta, izazvanog od strane male grupe ljudi, a podstaknutog od strane režima Mila Đukanovića, jasno se vidi da sam tražio telefon, za koji sam mislio da mi je u onom haosu ispao iz džepa. Urednik i novinarka lokalne TV, fotograf Pobjede i drugi predstavnici medija su svjedoci ovoga što govorim, jer sam bio sa njima poslije incidenta", istakao je on.

Bonus video: