Biću predsjednik Crne Gore koji gradi mostove prema boljoj budućnosti

Važno je da budemo jedinstveni i da radimo zajedno na stvaranju bolje budućnosti za sve

57807 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Crna Gora se suočava sa krizom koja proizilazi iz višedecenijske vladavine bivšeg režima Mila Đukanovića, ali i globalne nestabilnosti, inflacije i energetske krize. Male zemlje, poput naše, mogu opstati samo ako se ujedinimo i prevaziđemo razlike. U ovakvim okolnostima, važno je da budemo jedinstveni i da radimo zajedno na stvaranju bolje budućnosti za sve.

Demokratski front
foto: Demokratski front

Pred nama je vrijeme pomirenja i ozdravljenja. Zato je naša obaveza, kao političke većine, da budemo lideri u promjenama. Moramo biti odgovorni prema svim ljudima, posebno prema političkoj manjini i opoziciji, jer smo mi potpuna suprotnost od poraženog režima bivšeg predsjednika. Naš cilj je da se udružujemo, kao sestre i braća, prijatelji i poznanici. Potrebno nam je pomirenje, ali u isto vrijeme i uspostavljanje saradnja sa državama u regionu, a i u Evropi, prije svega. Imamo plan za ulazak u inicijativu Otvoreni Balkan, koja je snažno podržana od Evropske unije. Tako ćemo brže povećati životni standard, učiniti našu privredu konkurentnijom i spremnom za ulazak u EU. Tako ćemo otvoriti pristup većem tržištu, otvoriti više dobro plaćenih radnih mjesta, imaćemo više pravih investicija i više izvoza.

Zbog toga su predstojeći predsjednički izbori ključni za postizanje jedinstva i konsenzusa oko našeg puta u Evropu. Mi smo dio Evrope i stići ćemo do našeg cilja samo ako budemo hodali ka njemu sa pozicije snage, udruženi, poštujući svoju istoriju i tradiciju, te čuvajući sve naše zajedničke vrijednosti.

Uvjeren sam da ćemo nakon pobjede na ovim izborima pronaći sve ono oko čega se slažemo, poput jednakosti svih zajednica, pravednog i ravnomjernog ekonomskog razvoja i hrabrog, odlučnog i beskompromisnog pravosuđa. Samo kada razgovaramo i kada se dogovaramo, možemo se nadati boljem životnom standardu i izgradnji bolje budućnosti za svu djecu u Crnoj Gori.

Mi želimo da gradimo budućnost u kojoj smo ujedinjeni oko dobrih i uspješnih priča, a ne da se bavimo prošlošću u kojoj dominiraju svađe, mržnja, kriminal i korupcija. Moja vizija budućnosti Crne Gore je država u kojoj živimo po evropskim standardima, u kojoj vladaju pravda i pravo i u kojoj ima mjesta i jednakih šansi za sve.

Demokratski front
foto: Demokratski front

Pružam ruku pomirenja svim poštenim i časnim ljudima za bolju budućnost Crne Gore. Znamo da oni koji su glasali za bivši DPS režim nisu naši neprijatelji, već su to naše komšije, prijatelji i poznanici. Naše sličnosti, a ne naše razlike, moraju biti temelj za liderstvo koje će nas odvesti naprijed. Ovaj izazovni period traži od nas odvažnost i riješenost da se suočimo sa svim izazovima i preprekama koje stoje na putu napretka. Moramo biti spremni da napravimo kompromise i da radimo skupa na izgradnji bolje budućnosti svakoga od nas.

Zato sam se kandidovao i zato ćemo zajedno pobijediti na predsjedničkim izborima. Vodiću Crnu Goru ka zajedničkom cilju, donosiću hrabre i ispravne odluke, ali ću biti spreman da čujem i uvažim mišljenja svakog dobronamjernog čovjeka. Ja sam prvi koji kaže da zajedno moramo raditi na tome da postanemo bolja i jača država, koja će biti sigurna i prosperitetna za sve svoje građane.

Pozivam sve ljude u Crnoj Gori da se ujedinimo oko zajedničkog cilja i da me podrže na putu koji će nas odvesti u bolju budućnost. Moramo da budemo hrabri i odlučni u svojim namjerama, ali i spremni da sarađujemo i da gradimo mostove koji će nas povezivati.

Uz zajednički napor, možemo da ostvarimo svoje snove. Vrijeme je da preuzmemo odgovornost za svoju budućnost, da čuvamo zajedničku tradiciju i da zajedno radimo na izgradnji nove i bolje Crne Gore.

Gradimo budućnost, čuvajmo tradiciju

Andrija Mandić

Demokratski front
foto: Demokratski front