Komnenović: Dočekali smo da odnarođeni režim pošaljemo u prošlost; Milatović: Đukanović je teg oko vrata razvoja

"Veliki su izazovi ispred naše zemlje, Došlo je do smjene režima 2020. godine, ali nije smijenjen Đukanovć kao simbol tog režima. Upravo 2. april će biti pobjeda nad simbolom tog režima i tek tada će prethodni režim biti u potpunosti demontiran", rekao je Milatović

6684 pregleda 8 komentar(a)
Komnenović i Milatović, Foto: Siniša Luković
Komnenović i Milatović, Foto: Siniša Luković

Predsjednički kandfidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović danas je boravio u Tivtu gdje su ga dočekali i podršku mu iskazali predsjednik te Opštine Željko Komnenović (Narod Pobjeđuje) i predsjednik Skupštine Opštine Tivat Miljan Marković (DF) kao i rukovodstvo lokalnih odbora PES, Demokratske Crne Gore, Naroda Pobjeđuje i Demokratskog fronta (DF).

Oni su u pratnji članova i simpatizera tih političkih subjekata prošetali Tivtom i sa građanima razgovarali na gradskoj rivi Pine.

Željko Komnenović, Jakov Milatović, Tivat
foto: Siniša Luković

Najavljujući Milatovića kao budućeg predsjednika Crne Gore, Komnenović je kazao da "smo dočekali i taj trenutak da jedan odnarođeni režim pošaljemo u zasluženu političku prošlost, a Jakov Milatović je ona snaga koja obećava da će tako i biti".

"Dakle, mogu slobodno da kažem u ime svih onih koji su se 30 godina borili da dođe do ovoga, da smo dočekali i taj trenutak da u finalu damo gol i da jedan odnarođeni režim pošaljemo u zasluženu političku prošlost. Jakov je ona snaga koja zaista obećava da će tako i biti. Jakov predstavlja pristojnu Crnu Goru, Jakov predstavlja obrazovanu Crnu Goru, Jakov predstavlja sve nas i sve one ljude koji se bore za pravedniji i uređeni društveni sistem, ne samo ekonomski, nego i nove društvene vrijednosti koje mi tako svi želimo i za koje smo se svih ovih godina borili", istakao je Komnenović dodajući da je Milatović imao odličan rezultat u Tivtu u prvom krugu predsjedničkih izbora 19. marta, te da očekuje njegovu ubjedljivu pobjedu u drugom krugu u nedjelju.

Željko Komnenović, Jakov Milatović, Tivat
foto: Siniša Luković

Zahvaljujući se na podršci Komnenoviću i listi Narod Pobjeđuje koju je on predvodio na lokalnim izborima, DF-u, Demokratama, Građanskom pokretu URA, lokalnim listama u Boki i svima "koji su nas zaista onako iskreno podržali i koji su sa nama iz Pokreta Evropa sad zajednički izborili veliku pobjedu već u prvom krugu koja će sigurno biti zapečaćena u drugom krugu" Milatović je poručio da se predsjedničkim izborima "zaokružuje ova velika borba prortiv nepravde i protiv siromaštva".

"Ja sam se u ovoj kampanji negdje i poslužio parolom Naroda Pobjeđuje "Da zapečatimo" i zaista očekujem da 2. aprila zajedno zapečatimo pobjedu nad jednim diktatorskim režimom", istakao je on, pozivajući svoje pristalice da se ne opuštaju "i olako ne prepuštaju slučaju" već da u nedjelju ponovno na birališta izađu svi oni koji su to uradili i u prvom krugu i koji su tada glasali protiv predsjendičkog kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

"Ja sam i ono veče nakon dobrih rezultata 19. marta, rekao da je ovo zajednička pobjeda. Ovo je jedna priča koja je puno veća i od Jakova Milatovića kao predsjedničkog kandidata i od Pokreta Evropa sad kao političkog subjekta. Ovo je priča svih nas trenutno i ovo je priča svih ljudi koji su u prethodnih 30 godina se zaista istinski borili protiv zadnjega evropskog diktatora", istakao je Milatović dodajući da je je drugi krug predsjedničlkih izbora prilika za sve građane Crne Gore da zajednički zakorače u ljepšu i pravdeniju budućnosti.

Milatović je naglasio da je Milo Đukanović "teg koji je trenutno oko vrata razvoja Crne Gore" i da će njegovom smjenom na izborima u nedjelju država i društvo ući u novu fazu demokratskog i ekonomskog razvoja.

"Veliki su izazovi ispred naše zemlje, Došlo je do smjene režima 2020. godine, ali nije smijenjen Đukanovć kao simbol tog režima. Upravo 2. april će biti pobjeda nad simbolom tog režima i tek tada će prethodni režim biti u potpunosti demontiran. Siguran sam da ćemo nakon toga, sa puno politički stabilnijoom Vladom i snažnim lokalnim samouporavama, puno snažnije podržati razvoj Tivta i Boke Kotorske i cijele Crne Gore. Konačno moramo zaokružiti ovu evropsku priču i uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju. Možemo to svi zajedno da uradimo, a ja na tom planu imam i dovoljno znanja i iskustva i međunarodnih kontakata. Ne govorim o Evropi forme radi, već suštine radi jer ja u Evripu zaista vjerujem", istakao je Milatović dodajući da Crna Gora "mora poslati dobre poruke kada su u pitanju dobrosusjedski odnosi sa svim zemljama regiona".

"Dosta je ovome narodu podjela, dosta mu je trzavica, dosta mu je loših odnosa sa zemljama sa kojima dijelima istoriju, tradiciju i sasvim sigurno, neku ljepšu ekonomsku budućnost. To su stvari koje ja želim da promovišem kao predsjednik zaista svih građana Crne Gore", zaključio je Milatović.

Bonus video: