Forca nije podržala ni Milatovića ni Đukanovića, prepustili odluku biračima

Oni navode da birači "znaju naše zahtjeve, političke težnje Albanaca u Crnoj Gori"

25090 pregleda 46 komentar(a)
Foto: Forca
Foto: Forca

Forca u u drugom krugu neće podržati nijednog kandidata za predsjednika Crne Gore i prepustiće odluku biračima, saopšteno je iz te partije.

U nedjelju 2. aprila održava se drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, a kandidati su lider Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i šef Demokratske partije socijalsta i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Iz Force navode da birači "znaju naše zahtjeve, političke težnje Albanaca u Crnoj Gori".

"Podsjećamo da su ove težnje nailazile na stalne preprijeke politike i pristalica oba kandidata".

Poručuju da kao albanski nacionalni subjekt koji sprovodi sopstveni politički program, Forca nije ni populistička ni karijeristička, već da se bori za ostvarivanje i unaprijeđenje prava Albanaca u Crnoj Gori.

"Nezadovoljni smo putem kojim Crna Gora korača u posljednje dvije godine. Pozicija predsjednika treba da bude takva da garantuje da su naša prava u fokusu i u njegovoj djelatnosti. Analizirajući ponudu kandidata i njihov dosadašnji politički put, uvjereni smo da na ovom putu niko od kandidata nije dovoljno dokazao da će podržati naše političke zahtjeve", navodi se u saopštenju.

Dodaju da nisu protiv nijednog kandidata, i da nisu ni rezervni birači.

"Mi Albanci smo oduvijek znali da izaberemo stranu i to pravu stranu istorije. Stoga smo uvjereni da će i ovoga puta albanski birači donijeti pravu odluku. U nedjelju glasajte mirno bez pritiska i nagađanja. U ponedjeljak ćemo novo izabranom predsjedniku čestitati petogodišnji mandat i sa svakim raditi na tome da obezbijedimo unaprjeđenje i poštovanje naših prava".

Bonus video: