Vešović i Stanišić bili na tribini Đukanovića, pa rekli da nijesu dali podršku nijednom kandidatu

Savez penzionera, sa svojim opštinskim udruženjima, je najbrojnija organizacija najstarijih građana koja broji oko 90 hiljada članova, od ukupno 110 hiljada penzionera. Radi se o nevladinoj organizaciji, čijim statutom je predviđeno da treba da zadrže nestranačko opredjeljenje

14297 pregleda 19 komentar(a)
Vešović i Stanišić uz Đukanovića, Foto: DPS
Vešović i Stanišić uz Đukanovića, Foto: DPS

Predsjednici Saveza udruženja penzionera i Udruženje penzionera Podgorice Branko Vešović i Ilija Stanišić prisustvovali su 13. marta tribini predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića, da bi desetak dana kasnije saopštili da nikada nijesu bili učesnici dnevno-političkih dešavanja, niti dali podršku bilo kojem kandidatu.

Savez penzionera, sa svojim opštinskim udruženjima, je najbrojnija organizacija najstarijih građana koja broji oko 90 hiljada članova, od ukupno 110 hiljada penzionera.

Radi se o nevladinoj organizaciji, čijim statutom je predviđeno da treba da zadrže nestranačko opredjeljenje.

Iz Saveza i Udruženja penzionera Podgorice 24. marta je saopšteno da oni nijesu podržali nijednog kandidata na predsjedničkim izborima.

"Obavještavamo cjelokupnu javnost da nikada, pa ni sada, nijesmo bili učesnici dnevno-političkih dešavanja, niti dali podršku bilo kojem kandidatu na predsjedničkim izborima koji su u toku", naveli su saopštenju.

Oni su ukazali i da njihova udruženja djeluju u skladu sa statutima, naglašavajući da im on ne daje pravo ni obavezu da se bave svakodnevnom politikom i izbornim procesom.

Iz Saveza nijesu odgovorili na pitanja "Vijesti" zašto su Vešović i Stanišić kao predsjednici onda prisustvovali tribini Đukanovića, ako su saopštili da ne učestvuju u političkim procesima.

Nije odgovoreno ni u kakvom svojstvu, i u čije ime su Vešović i Stanišić bili na skupu Đukanovića, odnosno da li su svojim prisustvom predstavljali i sve članove udruženja.

U njihovom saopštenju se dodaje da se udruženje od dana svog osnivanja do danas bavi isključivo pitanjima prava i položaja penzionera.

Komisija Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) prošle godine je utvrdila brojne nezakonitosti u trošenju novca koje je dobijala ova organizacija. Udruženje i dalje dobija oko 45 hiljada eura na mjesečnom nivou od članarina koje se penzionerima skidaju sa primanja.

Osim Vešovića i Stanišića, na skupu penzionera sa Đukanovićem, prisustvovao je i nekadašnji predsjednik Upravnog odbora Fonda PIO Alija Košuta, kojeg je sa te pozicije smijenila Vlada krajem prošle godine.

Bonus video: