Đukanović čestitao Milatoviću: Crna Gora je izabrala, i taj izbor poštujem

"Prihvatam ovakav sud javnosti i želim Crnoj Gori sve najbolje, a novom predsjedniku da bude uspješan i dostojan povjerenja koje je zadobio", kazao je Đukanović

98376 pregleda 120 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, čestitao je večeras zamjeniku predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakovu Milatoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

"Završeni su izbori. Crna Gora je izabrala. Ja taj izbor poštujem. Čestitam Jakovu Milatoviću. Želim mu da bude uspješan predsjednik. Ako on bude uspješan, to može značiti da Crna Gora može biti uspješna država", kazao je Đukanović novinarima u izbornom štabu DPS-a u Podgorici.

On se zahvalio građanima koji su, kako je rekao, masovnim učešćem na izborima doprinijeli "da imamo još jedan demokratski i kredibilan izborni proces, koji doprinosi međunarodnom ugledu Crne Gore".

"Želim da se zahvalim svim građanima koji su mi dali povjerenje. Nekad su ti glasovi bili dovoljni za većinu, u ovom trenutku nijesu, ali su vrijedni kao planina. Ponosan sam na ogromnu podršku u sredinama u kojima većinu čine pripadnici manjisnkih naroda", istakao je Đukanović.

Poručio je da je važno da Crna Gora napravi izbor i 11. juna, za kad su zakazani prijevremeni parlamentarni izbori.

"Sve što se događa ovih dana, potvrđuje da Crna Gora nažalost nema Vladu, da ima zalutale institucije, što se pokazalo i u ovom izbornom procesu. Jako je važno da Crna Gora poslije 11. juna dobije Vladu koja će je odgovorno voditi do evropskog cilja", naveo je Đukanović.

On je rekao i da je predsjedničke izbore mogao izbore "posmatrati s tribina", ali da to nije želio i da to nije bilo na nivou njegove "odgovornosti prema Crnoj Gori".

"U izbore me je uvela odgovornost prema Crnoj Gori, da zaštitimo nacionalnu čast Crne Gore i Crnogoraca. Mislim da smo to uradili sve ove godine, da smo to uradili danas. Nekad pobjeđujete na izborima, nekad izgubite. I u ovom procesu mislim da smo pokazali apsolutnu odgovornost prema Crnoj Gori. Što se mene tiče - gdje god bio, šta god radio, evropska i multietnička Crna Gora ostaje moja preokupacija, i tome ću biti posvećen do kraja života. Hvala svima na strpljenju da sačekate moje obraćanje, hvala što poklanjate pažnju svakoj aktivnosti. Trudiću se da do kraja mandata svoje poslove obavljam na najbolji način, bez obzira što je moj pogled na ponudu koju je Crna Gora izabrala bio mnogo kritičniji nego većine građana Crne Gore. Prihvatam ovakav sud javnosti i želim Crnoj Gori sve najbolje, a novom predsjedniku da bude uspješan i dostojan povjerenja koje je zadobio", zaključio je Đukanović.

Okupljene pristalice DPS u štabu DPS-a zviždanjem su ometale novinarku TV Vijesti dok je postavljala pitanja, a potom počeli da skandiraju - "Milo, Milo" i da pjevaju.

Nakon što im je Đukanović rekao da daju priliku novinarima da postave pitanja, okupljeni su počeli da pjevaju himnu Crne Gore.

Đukanović je potom saopštio da će biti druge prilike za postavljanje pitanja, i otišao.

Bonus video: