Živković: Na parlamentarnim izborima moramo zadržati visok nivo relevantnosti

"Prošao sam sve selekcije DPS-a, od člana mjesnog odbora pa nadalje. Vjerujem da je ovo kompleksan politički momenat, i vjerujem u snagu i potencijal tima DPS-a koji će partiji omogućiti vraćanje na pozicije društveno-političke odgovornosti", naveo je Živković

68508 pregleda 192 reakcija 174 komentar(a)
Živković i Đukanović, Foto: Boris Pejović
Živković i Đukanović, Foto: Boris Pejović

Odluka Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) da budem vršilac dužnosti (v. d.) predsjednika do neposrednih izbora u partiji, predstavlja veliku odgovornost za mene. Preuzeti odgovornost u složenom političkom momentu u kom se nalazi Crna Gora nije jednostavno, ali vjerujem da će to rezultirati ciljem da DPS u skorijem periodu preuzme društveno-političku odgovornost - rekao je danas novoizabrani v. d. predsjednika DPS-a Danijel Živković.

GO DPS-a prihvatio je danas ostavku dojučerašnjeg partijskog šefa Mila Đukanovića na tu funkciju, a za v. d. predsjednika odredio Živkovića.

On je nakon sjednice GO kazao da su prijevremeni parlamentarni izbori zakazani za 11. jun, prvi sljedeći izazov pred DPS-om.

“Na parlamentarnin izborima moramo zadržati visok nivo relevantnosti u političkom životu Crne Gore, i vjerujem da ćemo biti politički subjekt koji će osvojiti najveći broj glasova na tim izborima. To podrazumijeva najveću mobilizaciju partijskog članstva, i to podrazumijeva da ćemo biti izuzetno motivisani u susret njihovom održavanju”, poručio je Živković.

On se zahvalio kolegama iz Predsjedništva, dojučerašnjem šefu partije Đukanoviću i GO na podršci.

“Prošao sam sve selekcije DPS-a, od člana mjesnog odbora pa nadalje. Vjerujem da je ovo kompleksan politički momenat, i vjerujem u snagu i potencijal tima DPS-a koji će partiji omogućiti vraćanje na pozicije društveno-političke odgovornosti”, naglasio je.

Na pitanje da li ima ambiciju da bude šef DPS-a u punom mandatu, Živković je odgovorio da to nije njegova ambicija, te da će o tom pitanju razmišljati.

Bonus video: