Rakčević: Ne postoje problemi, sjutra do kraja dana imaćemo izabrane predsjednicu Skupštine, gradonačelnicu...

"Upravo je naša namjera da odlaganjem za sjutrašnju sjednicu samog izbora predsjednice Skupštine, da bi tokom istog dana birali i novu gradonačelnicu i zamjenike gradonačelnice, pokušaj slanja poruke jedinstva koja je, po mom sudu, zaista potrebna Podgorici u susret svemu što nas čeka u naredne četiri godine", rekao je Rakčević

17535 pregleda 10 komentar(a)
Rakčević, Foto: TV Vijesti
Rakčević, Foto: TV Vijesti

Odbornik Građanskog pokreta URA u Skupštini glavnog grada Luka Rakčević rekao je da ne postoje problemi na relaciji buduće parlamentarne većine u Skupštini glavnog grada.

On je to kazao novinarima nakon današnje konstitutivne sjednice Skupštine glavnog grada odgovorajući na pitanje da li ima problema u sastavljanju nove vlasti u Podgorici i zašto je prekinuta sjednica.

"Daleko od toga. Upravo je naša namjera da odlaganjem za sjutrašnju sjednicu samog izbora predsjednice Skupštine, da bi tokom istog dana birali i novu gradonačelnicu i zamjenike gradonačelnice, pokušaj slanja poruke jedinstva koja je, po mom sudu, zaista potrebna Podgorici u susret svemu što nas čeka u naredne četiri godine", rekao je Rakčević.

Na konstitutivnoj sjednici su verfikovani mandati 81 odbornika, na predlog Rakčevića je sjednica prekinuta, a nastavak zakazan za sjutra. Na istoj sjednici je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković rekao da će danas do kraja dana podnijeti ostavku na tu funkciju.

Rakčević je novinarima rekao da postoji ogroman stepen saglasnosti među svim partijama koje čine parlamentarnu većinu.

"Vjerujem da ćemo sjutra do kraja dana imati izabrane i predsjednicu Skupštine i gradonačelnicu, ali i nove zamjenike gradonačelnice”, rekao je Rakčević.

Odgovarajući na pitanje da li ima mimoilaženja među konstituentima nove vlasti oko raspodjele funkcija, Rakčević je rekao da nema nikakvih mimoilaženja.

"Svi dogovori koji je trebalo da budu postignuti su već gotovo postignuti, tako da smo mi danas mogli birati predsjednicu Skupštine. Međutim, apel koji je došao sa više strana i koji je usaglašen na nivou parlamentarne većine, jeste bio da je mnogo ljepše da sjutra biramo kompletnu izvršnu vlast i predsjednicu Skupštine", kazao je on.

Istakao je da će koalicioni sporazum biti potpisan sjutra prije same sjednice:

“On je usaglašen. U pitanju je klasični sporazum koji se u svim ovakvim okolnostima potpisuje na nivou parlamentarne većine...”

Odgovarajući na pitanje da li se raspodjelom funkcija bez konkursa nastavlja politika stare vlasti, Rakčević je rekao da "se ne bi bavio spekulacijama pojedinih medija".

"Vrlo brzo će javnost biti upoznata i sa koalicionim sporazumom, ali onda će se otvoriti procedure i izbora svih drugih ljudi, u smislu rukovodstva glavnog grada", rekao je Rakčević.

Bonus video: