Ivan Vuković podnio ostavku: Glavni grad ostavljamo u odličnom stanju

"Novoj gradskoj upravi želim uspjeh u radu"

27140 pregleda 117 reakcija 111 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Doskorašnji gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković objavio je na Fejsbuku da je podnio ostavku.

"U skladu sa obećanjem koje sam dao sugrađanima, danas sam podnio ostavku na mjesto gradonačelnika", napisao je Vuković.

Kako kaže, verifikacijom mandata odbornicima novog saziva Skupštine glavni grad Podgorica, danas su formalno stvorene pretpostavke za početak formiranja nove vlasti u Podgorici.

"Iskreno se nadam da će novi gradonačelnik biti izabran u najkraćem roku, kako bi se izbjegli eventualni problemi u funkcionisanju sistema grada. Glavni grad ostavljamo u odličnom stanju. Sistem je maksimalno funkcionalan, kadrovski ekipiran i finansijski stabilan. Na računu Glavnog grada ostavljamo preko 17 miliona eura", naveo je Vuković.

On se zahvalio svojim zamjenicima Slađani Vujačić i Časlavu Vešoviću, kojima danas prestaje mandat.

"Želim da im zahvalim na ogromnom doprinosu svim uspjesima koje smo postigli tokom protekle četiri godine. Zahvalan sam i ostalim kolegama iz uprave grada, sekretarijata, privrednih društava i javnih ustanova. Ostajem u uvjerenju da nijedan gradonačelnik nikada neće imati bolji tim", kaže on.

Novoj gradskoj upravi je poželio uspjeh u radu.

"Dragim sugrađanima koji su pratili moj i rad mojih kolega na ovoj stranici (koja će ostati aktivna) zahvaljujem na podršci i povjerenju, kao i brojnim dobronamjernim sugestijama i kritikama. Neka Sunce našeg grada vječno sja, i neka je vječna Crna Gora", zaključio je Vuković.

Bonus video: