Abazović posjetio sjedište KFOR -a: Crna Gora posvećena stabilnosti i miru na Zapadnom Balkanu

"Ristuči je pohvalio Crnu Goru za deeskalaciju potencijalnih rizičnih situacija i naveo da cijene doprinos Crne Gore sa svojim vojnicima, za koje je naveo da su izuzetno profesionalni u misiji KFOR-a", navodi se u saopštenju

4734 pregleda 2 komentar(a)
Detalj posjete, Foto: Flickr.com/VladaCrne Gore
Detalj posjete, Foto: Flickr.com/VladaCrne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović posjetio je sjedište Međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu (KFOR) gdje se sastao sa novoizabranim komandantom tih snaga, italijanskim generalom Anđelom Ristučom.

"Abazović je istakao da je Crna Gora posvećena regionalnoj stabilnosti i miru na Zapadnom Balkanu. Premijer je naveo da je ponosan na vojnike koji su dio misije KFOR-a i koji daju doprinos u tom smjeru", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, "Ristuči je pohvalio Crnu Goru za deeskalaciju potencijalnih rizičnih situacija i naveo da cijene doprinos Crne Gore sa svojim vojnicima, za koje je naveo da su izuzetno profesionalni u misiji KFOR-a".

"Abazović je u sjedištu KFOR-a razgovarao i sa crnogorskim vojnicima koji su tamo na dužnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: