Budva: Građani pokrenuli inicijativu da se Božović brani sa slobode i deblokira Opština

Inicijativom se traži da se pritvorenom gradonečelniku Milu Božoviću odredi druga mjera ( zabrana napuštanja države, oduzmu putna dokumenta) te omogući da se brani sa slobode

24944 pregleda 76 reakcija 75 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

U Budvi je počelo potpisivanje inicijative koju je pokrenula grupa građana sa zahtjevom da se nađe na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja zakazanog za 21. april.

Kako "Vijesti" saznaju, inicijativom se traži da se pritvorenom gradonačelniku Milu Božoviću odredi druga mjera (zabrana napuštanja države, oduzmu putna dokumenta) te omogući da se brani sa slobode.

Ključni razlog je kako se navodi to što je pritvaranjem Božovića došlo do blokade u radu lokalne samouprave, jer zbog neimenovanja potpredsjednika, u Opštini niko osim Božovića nema pravo potpisa, pa je dovedeno u pitanje redovno funkcionisanje od isplate zarada, do zaključivanja ugovora, pa do nemogućnosti da pred sudovima neko zastupa interese grada ( punomoćje može jedino Božović da potpiše).

Da bi se uvrstila u dnevni red Skupštine opštine inicijativu treba potpiše najmanje 300 građana.

Božović je uhapšen po nalogu SDT-a zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Podsjećamo, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio mu je pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema tužilačkim spisima, Božovića je 2019. godine Mileta Ojdanić vrbovao da radi za krimi-ekipu koju je taj Tivćanin formirao sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Grupa koju su predstavnici izvršne vlasti nazvali policijski narko-kartel sumnjiči se za šverc najmanje tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

"Okrivljeni Ljubo Milović i Mileta Ojdanić u toku 2019.godine, stvorili kriminalnu organizaciju... a čiji pripadnici su postali okrivljeni Dejan Knežević, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Marko Novaković, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Miloš Mišurović, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Ivan Nikolić, Tihomir Adžić, Božović Milo i više NN lica...dok je okrivljeni Odjanić Mileta vrbovao svog kuma okrivljenog Božović Mila", piše u spisima Specijalnog tužilaštva.

Božović je pred sudijom za istragu negirao da je u kumovskim odnosima sa Ojdanićem, a kazao mu je i kakav je njegov stav prema kriminalnim aktivnostima tog klana, o čemu je, rekao je sudiji, više puta pričao i na sjednicama Odbora za bezbjednost i odbranu.

Bonus video: