"CRNA GORA U DUBOKOJ KRIZI"

Demokrate Brglezu: Dobrodošli u zemlju koja se nalazi u kandžama jednog čovjeka i jedne partije

"Poslanici i funkcioneri Demokrata jasno su saopštili da je bojkot najefikasnije sredstvo u borbi protiv autoritarnog i diktatorskog režima u poslednjih 30 godina, imajući u vidu da se njegov efekat ne može od rezima niti obesmisliti niti umanjiti"
1 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.09.2017. 16:03h

Funkcioneri Demokratske Crne Gore poželjeli su predsjedniku slovenačkog parlamenta Milanu Brglezu srdačnu dobrodošlicu u najljepšu zemlju, a koja se nalazi u autoritarnim kandžama jednog čovjeka i jedne partije, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Zdenka Popović, potpredsjednica i poslanica Demokrata, Momo Koprivica, potpredsjednik i poslanik Demokrata i Danilo Šaranović, predsjednik Mladih Demokrata i poslanik danas su razgovarali sa visokom delegacijom slovenačkog parlamenta na čelu sa Brglezom, a sastanku je prisustvovao i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik.

"Oni su predočili i podsjetili da se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj, ekonomskoj, socijalnoj i institucionalnoj krizi. Ta kriza traje skoro tri decenije, a eskalirala je 2016.godine od kada 39 opozicionih poslanika bojkotuju rad u plenumu i rad radnih tijela Skupštine Crne Gore. Poslanici i funkcioneri Demokrata jasno su saopštili da je bojkot najefikasnije sredstvo u borbi protiv autoritarnog i diktatorskog režima u poslednjih 30 godina, imajući u vidu da se njegov efekat ne može od rezima niti obesmisliti niti umanjiti", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da su uslovi za prekid bojkota određivanje datuma novih parlamentarnih izbora i novih lokalnih izbora u Nikšiću, pravno, političko i bezbjednosno razrješenje afere državni udar i stvaranje uslova za iole fer i slobodne izbore.

"Od tih uslova Demokrate nikad neće odustati i oni moraju biti do kraja i u potpunosti ispunjeni", zaključuje se u saopštenju Demokrata.