Darmanović- Brglez: Crna Gora može računati na punu podršku Slovenije

Crnogorski šef diplomatije je istakao važnost daljeg snaženja parlamentarne saradnje kroz saradnju parlamentarnih tijela dvije države
0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Milan Brglez, Foto: Gov.me
Srđan Darmanović, Milan Brglez, Foto: Gov.me
Ažurirano: 11.09.2017. 15:11h

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović sastao se sa danas sa dr Milanom Brglezom, predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije.

Darmanović je izrazio zadovoljstvo odličnim i sadržajnim odnosima dvije države i kontinuitetom političkog dijaloga što je potvrđeno i na nedavnom susretu sa ministrom vanjskih poslova Karlom Erjavecom tokom Bledskog strateškog foruma.

Crnogorski šef diplomatije je istakao važnost daljeg snaženja parlamentarne saradnje kroz saradnju parlamentarnih tijela dvije države.

Predsjednik Brglez je istakao zadovoljstvo povodom pristupanja Crne Gore NATO Alijansi i iznio očekivanje da će Crna Gora i u sprovođenju reformi na putu ka EU biti podjednako uspješna, te da može računati na punu podršku Slovenije.

Sagovornici su ocijenili da je prijemom Crne Gore poslata snažna poruka da politika otvorenih vrata i transatlantska saradnja ostaju visoko na agendi Alijanse, za sve one koji žele da dijele njene vrijednosti i standarde.

Bonus video: