Milović: Abazović opet pokazao da je pravno neuk, mora proći najmanje 60 dana od raspisivanja do održavanja izbora

"Ako je za pravosuđe i javnu upravu potreban stručni ispit, civilizacijski i intelektualni iskorak bi bio i stručni test i za javne funkcionere. Na taj način bismo smanjili i neozbiljnost koja se iz Crne Gore šalje ka domaćoj i međunarodnoj javnosti", kazao je Milović

30838 pregleda 89 reakcija 76 komentar(a)
Milović, Foto: Pokret Evropa sad
Milović, Foto: Pokret Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović je saopštio da premijer Dritan Abazović opet pokazuje da je pravno neuk, te da je količina pravnog i drugog neznanja na političkoj sceni, zabrinjavajuća do te mjere da treba uvesti polaganje stručnog ispita za sve ministre, poslanike i druge javne funkcionere.

Milović je to kazao na Tviteru, nakon što je Abazović poručio da bi Skupština Crne Gore trebala sama sebi da skrati mandat, nakon čega bi novoizabrani predsjednik države Jakov Milatović trebalo da raspiše izbore za 11. jun.

"Član 14 stav 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika propisuje da mora proći najmanje 60 dana od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora, što znači da 11. juna ne mogu biti ponovo zakazani", saopštio je Milović.

Dodaje da ako je za pravosuđe i javnu upravu potreban stručni ispit, civilizacijski i intelektualni iskorak bi bio i stručni test i za javne funkcionere.

"Na taj način bismo smanjili i neozbiljnost koja se iz Crne Gore šalje ka domaćoj i međunarodnoj javnosti", zaključio je Milović.

Bonus video: