Drašković: Odluka Vlade da podrži ulazak Kosova u Savjet Evrope nema veze sa voljom većinske Crne Gore

"Klasični nastavak politike Demokratske partije socijalista koja je trebala ostati u ružnoj prošlosti"

22688 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Petar Drašković, Foto: Facebook/Demokratski front
Petar Drašković, Foto: Facebook/Demokratski front

Funkcioner i šef Informativne službe Nove srpske demokrtatije (Nova) Petar Drašković kazao je da ta partija osuđuje odluku Vlade da podrži ulazak Kosova u Savjet Evrope.

"Srpski narod u Crnoj Gori snažno osuđuje glasanje vlade Dritana Abazovića za članstvo tzv. Kosova u Savjetu Evrope jer takvo drsko ponašanje nema nikakve veze sa voljom većinske Crne Gore. To je klasični nastavak politike Demokratske partije socijalista koja je trebala ostati u ružnoj prošlosti", napisao je Drašković na Tviteru.

Ambasadorka Crne Gore pri Savjetu Evrope (SE) Božidarka Krunić podržala je danas ulazak Kosova u Savjet Evrope. Ona je to učinila na sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope. Krunić je, kako "Vijesti" saznaju tako glasala po instrukcijama Vlade.

"Vijest koja se širila Crnom Gorom da je takvo glasanje dogovoreno sa zvaničnim Beogradom je obična laž. Tako je i bivši režim Mila Đukanovića obavještavao javnost da je Srbija, navodno, učestvovala u montaži lažnog državnog udara. I jedna i druga 'istina' su im potpuno iste", naveo je Drašković.

Povezani članci

24. April 2023.

Crna Gora podržala ulazak Kosova u Savjet Evrope

Bonus video: