Lekić: Podška prijemu Kosova u Savjet Evrope novi prilog neozbiljnosti i neodgovornosti države

"Slično 42. vladi i 43 vlada - sastavljena od GP URA, SNP-a, Bošnjačke stranke i albanskih partija nije nalazila za shodno da konsultuje ili makar obavijesti Odbor za međunarodne odnose i iseljenike o ovoj, za građane Crne Gore osjetljivoj materiji i odluci"

18206 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Lekić, Foto: Luka Zeković
Lekić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić ocijenio je da odluka Vlade da podrži prijem Kosova u Savjet Evrope predstavlja "novi prilog neozbiljnosti i neodgovornosti crnogorske države".

On je najavio da će Odbor, kojim predsjedava, tražiti izvještaj o razlozima i metodu donošenja pomenute odluke.

"Odluka crnogorske vlade da podrži prijem Kosova u Savjet Evrope, i to u formi tajanstvene odluke od koje se zatim komponente vlade javno distanciraju, predstavlja novi prilog neozbilnosti i neodgovornosti crnogorske države. Slično 42. vladi i 43. vlada - sastavljena od GP URA, SNP-a, Bošnjačke stranke i albanskih partija nije nalazila za shodno da konsultuje ili makar obavijesti Odbor za međunarodne odnose i iseljenike o ovoj, za građane Crne Gore osjetljivoj materiji i odluci. Zato će Odbor zatražiti izvještaj o razlozima i metodu donošenja pomenute odluke, očigledno usvojene nekim paradržavnim i paradiplomatskim načinom, a u svakom slučaju je nedemokratski i netransparentan", naveo je Lekić.

Ambasadorka Crne Gore pri Savjetu Evrope (SE) Božidarka Krunić juče je podržala ulazak Kosova u Savjet Evrope.

Ona je to učinila na sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope.

Krunićeva je, kako "Vijesti" saznaju, tako glasala po instrukcijama Vlade.

Bonus video: