Demohrišćanski pokret osnovao odbor i u Bijelom Polju

Za predsjednika inicijalnog odbora izabran je Zvonko Jevrić, a za potpredsjednika Luka Radović

2414 pregleda 7 komentar(a)
Članovi inicijalnog odbora, Foto: Demohrišćanski pokret
Članovi inicijalnog odbora, Foto: Demohrišćanski pokret

Demohrišćanski pokret (DHP) osnovao je inicijalni odbor i u Bijelom Polju. Za predsjednika tog partijskog tijela izabran je Zvonko Jevrić, a za potpredsjednika i portparola Luka Radović.

"Nakon Berana i Mojkovca, oko ideje promjena zasnovanih na tradicionalnim vrijednostima i ideje iskrenog pomirenja Crne Gore, okupili su se podržavaoci iz Bijelog Polja. Ljudi visokih moralnih načela i etničkih principa, prepoznali su da uz Demohrišćanski pokret mogu kroz svoje ideje i djelovanje promijeniti stvari nabolje u svom okruženju i na sastanku su se nakon uvodnih izlaganja složili da postanu članovi IOO DHP-a Bijelo Polje i tako podrže ideju u susret formiranja DHP-a na državnom nivou", saopšteno je iz te stranke.

Članovi novoformiranog odbora su: Zvonko Jevrić - diplomirani inženjer građevine, Luka Radović - diplomirani arhitekta, Saša Šćekić - magistar ekonomije, Lazar Lazarević - radnik, Saša Đalović - preduzetnik, Vasilije Pajović - inženjer zaštite na radu, Danilo Blagojević - inženjer informacione tehnologije, Uglješa Veličković - turistički tehničar, Božo Gvozdenović - radnik, Nikola Jevrić - student, i Andrija Kovačević - profesor.

"Jevrić Zvonko je završio Građevinski fakultet u Podgorici kao jedan od najboljih studenata u generaciji. Svoje bogato radno iskustvo sticao je u renomiranim firmama i to: Beogradskom Energoprojektu i Prvom maju Lapovo, a po povratku u rodni grad u Bjelopoljskom radniku i kao privatni preduzetnik. Kao svoj najveći životni uspjeh smatra svoju hrišćansku porodicu sa četvoro odrasle djece", navodi se u saopštenju.

"Radović Luka uporedo sa obrazovanjem bavio se aktivno košarkom. Kroz sportske stipendije obrazovao se i trenirao kroz osnovnu i početak srednje škole prvo u Čačku, a zatim srednju školu završava u Los Anđelesu. Uz pomoć sportske stipendije upisuje Arhitektonski fakultet u San Francisku gdje nakon završetka studija dobija posao kojim se i danas bavi. Od skoro je ušao i u privatni sektor gdje kroz spoj IT inovacija i arhitekture sarađuje sa arhitektonskim firmama u San Francisku. U svoju zemlju se vratio i odlučio da osnuje porodicu, kako bi svojim primjerom pokazao da želi da živi i radi normalno u svojoj zemlji, a ne negdje daleko i da svojim djelovanjem pomogne da naše društvo ide nabolje", dodaju iz DHP-a.

Na sastanku su razmatrane dalje aktivnosti bjelopoljskog odbora te stranke u narednom periodu, u cilju "promovisanja vrijednosti DHP-a u Bijelom Polju, a sve radi daljeg širenja odbora i jačanja samog pokreta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: