Delegacija DNP položila vijence povodom 24. godišnjice bombardovanja Murina: Sa pijetetom se sjećamo nevinih žrtava

"Tom prilikom od NATO-avijacije, uz granatiranje infrastrukturnih objekata, poginulo je troje djece i troje odraslih građana Murina, a jedan broj građana pretrpio je teške tjelesne povrede", navodi se u saopštenju DNP -a

3833 pregleda 9 komentar(a)
Polaganje vijenca, Foto: DNP
Polaganje vijenca, Foto: DNP

Delegacija Demokratske narodne partije (DNP) položila je vijence na Spomen-česmu žrtvama NATO-bombardovanja, koje su na današnji dan 1999. godine, stradale u mjestu Murino.

"Tom prilikom od NATO-avijacije, uz granatiranje infrastrukturnih objekata, poginulo je troje djece i troje odraslih građana Murina, a jedan broj građana pretrpio je teške tjelesne povrede", navodi se u saopštenju Demokratske narodne partije.

Iz DNP su kazali da će se uvijek sa "pijetetom sjećati nevinih žrtava NATO-bombardovanja u Murinu i drugim gradovima Crne Gore i okruženju, koje su pale zbog nerazumne politike zapadnih moćnika, zbog koje su i u Crnoj Gori i Srbiji izgubljeni brojni životi, a obje zemlje pretrpjele neviđena razaranja brojnih infrastrukturnih objekata i saobraćajnica".

Dodaju da ostaju pri stanovištu da mir u svijetu nema cijenu, i da se samo mirljubivom politikom može doći do progresa cjelokupnog čovječanstva u bipolarnom svijetu, sa izbalansiranom politikom u korist mira svih naroda i nacija.

Delegacija DNP
Delegacija DNPfoto: DNP

"U delegaciji u Murinu bili su poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović, portparol DNP-a Jovana Todorović, predsjednik OO DNP Berane Boris Boričić, potpredsjednica Opštine Danilovgrad (DNP Danilovgrad) Marija Radonjić, predsjednik Kluba mladih DNP Nemanja Baošić, član OO DNP Budva Radko Garčević, član OO DNP Berane Dragan Kiković, članovi GO DNP Milonja Grozdanić i Jovan Sinanović i šef odborničkog kluba DF SO Plav Boris Turković", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: