Predlog Tužilačkog savjeta da se Jovanović izabere za VDT-a stigao u Skupštinu

Jovanović je preko 20 godina u tužilačkoj organizaciji, a Tužilački savjet je 5. februara 2022. godine izabrao da obavlja funkciju vršioca dužnosti VDT-a

13488 pregleda 56 reakcija 6 komentar(a)
Jovanović, Foto: Boris Pejović
Jovanović, Foto: Boris Pejović

Predlog Tužilačkog savjeta da se za vrhovnog državnog tužioca (VDT) izabere tužiteljka Maja Jovanović stigao je danas u Skupštinu Crne Gore, saznaju Vijesti.

Tužilački savjet je Jovanović predložio 12. aprila, a ona je na tada održanoj sjednici iimala devet glasova od deset koliko je tada članova Tužilačkog savjeta bilo na sjednici budući da se vršiteljka dužnosti (v. d.) VDT-a Tatjana Begović izuzela tokom tog dijela jer je kuma Maje Jovanović.

Odluka je 12. aprila donijeta na zatvorenom dijelu sjednice.

Tužilački savjet je odluku o predlogu za VDT-a donio nakon što su obavljeni intervi sa kandidatima - Jovanović, pravnikom Miloradom Miškom Markovićem i sutkinjom Suzanom Mugošom.

Jovanović je preko 20 godina u tužilačkoj organizaciji, a Tužilački savjet je 5. februara 2022. godine izabrao da obavlja funkciju vršioca dužnosti VDT-a.

Nakon isteka dva šestomjesečna mandata, Jovanović je u v. d. mandatu zamijenila Begović.

Za vrijeme v. d. mandata, a na njen predlog, Tužilački savjet je izabrao novog glavnog specijalnog tužioca (GST) Vladimira Novovića, a potom je pokrenuto nekoliko istraga koje su rezultirale podizanjem optužnica - protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, bivšeg rukovodstva “Plantaža”, ali i tajnog agenta Petra Lazovića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića...

Bonus video: