Medojević: DF prestaje da postoji, PzP će samostalno na izbore

"Milan Knežević, koji će biti prvi na listi, tražio je da njegova partija ima više poslanika", kazao je lider PzP-a, rekavši da to njemu nije bilo prihvatljivo

46292 pregleda 873 reakcija 170 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da će ta stranka samostalno izaći na vanredne izbore 11. juna.

On potvrdio pisanje "Vijesti" da Demokratski front, odnosno savez sa Novom srpskom demokratijom (NSD) i Demokratskom narodnom partijom (DNP) prestaje da postoji.

"Milan Knežević, koji će biti prvi na listi, tražio je da njegova partija ima više poslanika. To za mene nije bilo prihvatljivo i riješili smo da Demokratski front prestaje da postoji. Pokret za promjene će samostalno izaći na izbore 11. juna. Neće ići ni sa kim u koaliciju", rekao je Medojević za Sputnjik.

On je kazao da je DF "odradio veliki posao" na crnogorskoj političkoj sceni, ali da je postao format koji nije pogodan za reforme.

"Počeli smo da smetamo jedni drugima. Nama su u PzP-u reforme osnovna politička misija. Dakle, DF prestaje da postoji, taj brend niko ne može da koristi. NSD i DNP mogu da vrate Srpsku listu ako žele", rekao je lider PzP-a.

Povezani članci

13. Maj 2023.

NSD i DNP će bez PzP-a na izbore

Bonus video: