Nova, DNP i RP predali listu za izbore, Kordić: Birači da iskažu stav o namjerama centara da vladu formiraju PES i DPS

Lider DNP-a Milan Knežević, kako je ranije najavljeno, biće nosilac liste

24211 pregleda 38 reakcija 33 komentar(a)
Sa predaje liste, Foto: Nikola Dragaš
Sa predaje liste, Foto: Nikola Dragaš
Ažurirano: 16.05.2023. 21:23h

Nova srpska demokratija (Nova), Demokratska narodna partija (DNP) i Radnička partija (RP) predale su večeras Državnoj izbornoj komisiji (DIK) koalicionu listu za vanredne parlamentarne izbore 11. juna.

Oni će na izborima nastupiti sa listom pod nazivom "Za budućnost Crne Gore".

Lider DNP-a Milan Knežević, kako je ranije najavljeno, biće nosilac liste.

Slijedi predsjednik Nove Andrija Mandić, a zatim Simonida Kordić.

Predaji liste prisustvovali su potpredsjednica DNP-a Maja Vukićević, funkcionerka Nove Simonida Kordić i lider RP Maksim Vučinić.

Vukićević je tokom predaje liste kazala da imaju preko 18 hiljada potpisa.

"Nadamo se da će ova lista biti potvrđena u najkraćem roku", rekla je Vukićević.

Kordić je nakon predaje liste kazala da očekuju da će dobiti snažnu podršku birača i da će činiti koaliciju koja će biti okosnica vlade.

Kordić i Vukićević
Kordić i Vukićevićfoto: Nikola Dragaš

"Crna Gora nakon ovih izbora treba da uđe u period stabilnosti, ekonomskog oporavka i razvoja. Očekujemo da će birači glasovima koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) jasno staviti do znanja svoj stav o određenim intencijama određenih centara van Crne Gore, da se eventualno formira vlada u političkom spektru koju bi činili samo Pokret Evropa sad (PES) i Demokratska partija socijalista (DPS),Koalicija ZBCG predstavlja ljude koji imaji znanje i iskustvo i koji jedini mogu da ispune očekivanja građana. Bićemo nosilac buduće izvršne vlasti i realizovaćemo sva očekivanja koja imaju građani. Nosilac liste je g. Milan Knežević, slijedi g. Andrija Mandić, ja sam treća. Tu je dio poznatih ljudi, s autoritetom i iskustvom. Ostavili smo prostor i za nove, mlade snage, koje su nas pratile uspješno", rekla je Kordić.

Bonus video: