Vukšić: Đukanovićeva oproštajna konferencija nikog nije rastužila

"Nakon formalnog gubitka imuniteta, pa i drugih neformalnih privilegija i uticaja kojim je raspolagao kao predsjednik Crne Gore, za očekivati je da pravosudni organi konačno reaguju i aktiviraju brojne krivične prijave", kazao je Vukšić

5659 pregleda 12 komentar(a)
Vukšić, Foto: Boris Pejović
Vukšić, Foto: Boris Pejović

Dejan Vukšić, nosilac liste ''Narodna koalicija – Složno i tačka'', kazao je kako je siguran da današnja oproštajna konferencija odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića "nikog nije rastužila".

Đukanović je, umjesto ozbiljne analize višedecenijskog vladanja, kako je kazao Vukšić, "pribjegao samohvalisanju i isticanju 'vrijednosti' koje je naša zemlja dobila zahvaljući njemu, namjerno zaboravljajući svoju ulogu recimo za vrijeme devedesetih godina".

"S druge strane, realnost je ipak drugačija: Crna Gora je za vrijeme njegovog mandata izgubila više desetina hiljada mladih ljudi koji su napustili našu zemlju, više desetina života u kriminalnim obračunima, više desetina fabrika koje su ugašene, ali i više desetina hiljada radnih mjesta kojih više nema. Kao neko ko je dobar dio svoje karijere posvetio borbi protiv kriminala i korupcije, kao sudija, a onda i kroz funkciju direktora ANB-a, smatram da je Đukanovićeva karijera obilovala spornim momentima koji, bez ikakve dileme, imaju elemente i krivične odgovornosti.

"Dakle, nakon formalnog gubitka imuniteta, pa i drugih neformalnih privilegija i uticaja kojim je raspolagao kao predsjednik Crne Gore, za očekivati je da pravosudni organi konačno reaguju i aktiviraju brojne krivične prijave koje se nalaze u fiokama crnogorskog, ali i italijanskog pravosuđa", saopštio je Vukšić.

Bonus video: