Bečić: Diktatorski režim trči posljednji krug

Predsjednik Demokrata je tokom ovog sastanka iznio ocjenu da je nervoza na dvoru primjetna, zato što poslije tri godine “skeniranja” svojstvenog njihovim monstuoznim strukturama i službama, nijesu mogli naći ništa što bi nas moglo kompromitovati.
8 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.09.2017. 09:48h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Crnoj Gori, Nj.E. Arne S. Bjornstadom tokom kojeg je iznio stavove svoje partije o političkom i ekonomskom stanju u Crnoj Gori.

Kako je navedeno iz ove partije dvojica sagovornika su na početku razgovora razmijenili mišljenje o realizaciji terenske kampanje po kojoj su Demokrate prepoznate i koja ih izdvaja u odnosu na njihovu političku konkurenciju.

Lider Demokrata je tokom sastanka kazao da za njegovu partiju nema predaha, godišnjih odmora i slobodnih dana, jer se kako je naveo Crna Gora nalazi u velikim unutrašnjim problemima i dubiozama, koje im ne daju za pravo da se bahanališu i uživaju, već se nalaže potreba da obiđu svaku kuću i svakog čovjeka u Crnoj Gori.

“Činjenica da svakog dana lično obiđem oko 30 domaćinstava i porazgovaram sa stotinjak ljudi, a naši mladi aktivisti dnevno posjete preko 500 domova i porazgovaraju sa preko hiljadu građana, recept je na koji DPS nema odgovor”, istakao je Bečić, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Demokrata je tokom ovog sastanka iznio ocjenu da je nervoza na dvoru primjetna, zato što poslije tri godine “skeniranja” svojstvenog njihovim monstuoznim strukturama i službama, nijesu mogli naći ništa što bi nas moglo kompromitovati.

“Zato nervozu oni i njihovi pomagači pokušavaju liječiti napadima, podmetanjima, primitivizmom i fabrikovanjem afera, valjda očekujući da se bavimo njima i njihovom prljavim pomagalima. Naš odgovor koji je jači od bilo koje njihove službe, paraslužbe, medijskih i drugih pomagala, jeste uporan terenski rad, konkretni rezultati, iskrena i dosljedna politika i povjerenje građana. Pobijedićemo ekstremizam, primitivizam, monstruoznosti, a time i kriminal i korupciju, jer mladost nikada niko nije uspio pobijediti, pa neće ni poslednji diktatorski režim u Evropi, koji trči posljednji krug”, ustvrdio je Bečić.

Lider Demokrata i ambasador Kraljevine Norveške su napravili osvrt i na značaj posjete potpredsjednika SAD-a Crnoj Gori, prve u stotinu godina diplomatskih odnosa, u okviru koje se uvaženi gost sastao sa predsjednikom Demokrata i jednim brojem predstavnika opozicije, ali ne i sa predsjednkom DPS-a.

“Poruka je jasna i ne treba joj prevoda. Svaki dan sam na terenu i mislim da su je građani odlično razumjeli”, zaključio je Bečić.

Iz Demokratske Crne Gore je rečeno da se njihov lider tokom sastanka sa uvaženim gostom osvrnuo i na po njima dramatične ekonomske pokazateljie u dijelu javnog duga, stepena spoljnotrgovinske razmjene, nezaposlenosti, ali i najnovijim mjerama Vlade koje su ponovo imale za metu najranjivije kategorije stanovništva.

“Kada ne smijete da naplatite poreski dug, zaustavite koncesionu, šumarsku mafiju i uvozničke lobije, onda udarate na obične građane, vodeći ekonomsku politiku koja nema ni viziju, ni budućnost, ni održivost. Činjenica da će najnovijim zakonskim izmjenama građanin PDV u Pljevljima ili Rožajama plaćati 21%, a u hotelu Splendid 7%, dokaz je gaženja Ustava i potpunog kraha ove nedomaćinske vlasti”, naglasio je Bečić.

Iz Demokrata je naveden zaključak da su se sagovornici saglasili o neophodnosti daljeg dijaloga u cilju saradnje i održavanja dobrih odnosa između dvije države.

Bonus video: