Iz Ministarstva nezadovoljni dinamikom izgradnje Naučno-tehnološkog parka

Kako je kazala Šćepanović, koliko su zadovoljni radom institucije, toliko nisu zadovoljni brzinom izgradnje objekta Naučno-tehnološkog parka Crne Gore.

4013 pregleda 0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Screenshot/Youtube/Vlada Crne Gore
Šćepanović, Foto: Screenshot/Youtube/Vlada Crne Gore

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović kazala je da su u tom resoru nezadovoljni dinamikom izgradnje objekta Naučno-tehnološkog parka Crne Gore i apelovala na izvođače da usmjere više radne snage na to gradilište.

Šćepanović je, na sjednici Vlade, rekla da su u Ministarstvu na čijem je čelu veoma zadovoljni radom institucije Naučno-tehnološki park Crne Gore u uslovima u kojima sada radi.

“Da bi jedna takva institucija mogla da radi u punom kapacitetu i da doprinese razvoju društva u smislu inkubatora za tehnološki razvoj i inovacije, gdje bi mlada preduzeća i start up-ovi mogli da rade rame uz rame sa najboljima, neophodan je odogvarajući prostor za rad”, navela je Šćepanović.

Kako je kazala, koliko su zadovoljni radom institucije, toliko nisu zadovoljni brzinom izgradnje objekta Naučno-tehnološkog parka Crne Gore.

“U poslednje dvije godine je izuzetno usporila dinamika tih radova i treba da pošaljemo apel izvođaču Novom Volovoksu, koji pokazuje da može da radi kako treba na značajnim infrastrukturnim projektima, da se usmjeri dovoljno radne snage i na ovo gradilište”, rekla je Šćepanović.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je krenula bolja dinamika radova i da se nada da će se dobiti reprezentativan objekat.

Bonus video: