O razgraničenju sa Zetom što prije

Iz kabineta gradonačelnice Podgorice negiraju da ona odugovlači sa prijemom Asanovića, kao što tvrdi lider DNP-a

11882 pregleda 12 komentar(a)
Olivera Injac, Foto: Luka Zekovic
Olivera Injac, Foto: Luka Zekovic

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac izrazila je nadu da će vrlo brzo biti u prilici da razgovara sa predsjednikom Opštine Zeta Mihailom Asanovićem, koji je tražio susret zbog razgraničenja dvije opštine.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je prije dva dana da je Asanović tražio prijem kod gradonačelnice Podgorice prije tri nedjelje i da je dobio odgovor iz njenog kabineta da je u mogućnosti da ga primi u drugoj polovini jula.

Asanović je funkcioner DNP-a.

MIhailo Asanović
MIhailo Asanovićfoto: Opština Zeta

Na pitanje da li je tačno da je sastanak dogovoren “za drugu polovinu jula” i zašto je odlučeno da bude tada, a ne ranije, iz kabineta gradonačelnice odgovorili su “Vijestima” da, kako su naveli, takva informacija nije upućena iz kabineta.

“...Očekujemo da će termin sastanka biti dogovoren u duhu poslovnih principa saradnje, te da će biti predmet usklađenosti obaveza obje strane”, navodi se.

Knežević je gostujući na TV A plus poručio da je “lakše doći na magnetnu rezonancu nego kod nje na sastanak”.

“Je li to treba da bude odnos između Glavnog grada i Zete? To je loša poruka. Ali je zato primila svakog ambasadora, za njih je našla vremena, ali nije našla vremena za predsjednika zetske opštine koji traži da se razgraniči sa Podgoricom i da Zeta dobije nekakva javna preduzeća da bi mogla da funkcioniše. Nemamo nijedno javno preduzeće, sve da smo htjeli da kitimo zastavama, nijesmo mogli”, rekao je on.

Iz kabineta gradonačelnice su odgovorili da je ona od stupanja na dužnost dobila desetine zahtjeva za sastanke.

“Imajući u vidu intenzivne aktivnosti čije je sprovođenje od suštinskog značaja za rad lokalne samouprave Glavnog grada i brigu o građankama i građanima, pa samim tim i potrebu za usklađivanjem radne agende, uvjereni smo da će se sastanak sa gospodinom Asanovićem održati u najkraćem roku”, naveli su.

Injac je funcionerka Pokreta Evropa sad.

Skupština je usvojila izmjene dva zakona, nekoliko mjeseci pred lokalne izbore prošle godine, na osnovu kojih je tadašnja gradska opština Zeta dobila status opštine. Međutim, razgraničenje i brojne druge obaveze još nijesu završeni.

Bonus video: