Asanović poručio Injac: Zakazujete nam sastanak za dva mjeseca, i to onako krajnje bezobrazno, bez datuma..

Predsjednik Opštine Zeta dostavio fotokopiju odgovora iz kabineta gradonačelnice Podgorice od 17. maja u kome piše da “će se sastanak realizovati u drugoj polovini juna”

16498 pregleda 15 komentar(a)
Preči ambasadori nego mi: Mihailo Asanović, Foto: Asanović, Foto: Opština Zeta
Preči ambasadori nego mi: Mihailo Asanović, Foto: Asanović, Foto: Opština Zeta

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović (DNP) ponovio je juče da je zatražio sastanak sa gradonačelnicom Podgorice Oliverom Injac (PES) odmah nakon njenog stupanja na funkciju i da je iz njenog kabineta dobio odgovor da će sastanak biti organizovan u drugoj polovini juna.

On je u reagovanju na tvrdnje iz Glavnog grada iznijete u jučerašnjem tekstu “Vijesti”, “O razgraničenju sa Zetom što prije”, da takva informacija nije upućena iz kabineta gradonačelnice, dostavio i fotokopiju odgovora iz kabineta od 17. maja u kome piše da “će se sastanak realizovati u drugoj polovini juna”.

Povezani članci

27. Maj 2023.

O razgraničenju sa Zetom što prije

Na pitanje da li je tačno da je sastanak dogovoren “za drugu polovinu jula” i zašto je odlučeno da bude tada, a ne ranije, iz kabineta gradonačelnice su “Vijestima” prije dva dana odgovorili da takva informacija nije upućena iz kabineta.

Odgovor iz kabineta Olivere Injac
foto: Opština Zeta

“... Očekujemo da će termin sastanka biti dogovoren u duhu poslovnih principa saradnje, te da će biti predmet usklađenosti obaveza obje strane”, navodi se iz kabineta gradonačelnice.

Asanović je u reagovanju poručio gradonačelnici Injac da je do sada trebalo da obave nekoliko sastanaka.

“Ja sam Vam se obratio odmah po stupanju na funkciju, da tražim sastanak sa svojim timom, kako bi razgovarali o gorućim i neodložnim temama, koje se tiču građana naših dviju opština”, saopštio je u reagovanju Asanović.

Podsjetio je da je zahtjev iz Opštine Zeta poslat početkom maja, a da su odgovor o organizovanju sastanka za kraj juna, dobili 17. maja.

“E zamislite kako sam se ja osjećao, a i svi građani Zete, kad Vam je prioritet da primate neke ambasadore, razne konzule i predstavnike stranih država, u odnosu na nas, sa kojima ste do juče bili zajedno i koji i te kako imaju udjela, u svemu što ima Podgorica”, kazao je Asanović.

On u reagovanju navodi da su pet mjeseci čekali novu vlast, jer nijesu htjeli sa nelegalnim gradonačelnikom (Ivanom) Vukovićem ni da razgovaraju, jer su smatrali da nije legitiman predstavnik građana Podgorice, zato što je izgubio izbore, i “da nema šta sa njim da se dogovaraju oko podjele bilo čega”.

“I onda dođete Vi i zakazujete nam sastanak za dva mjeseca, i to onako, krajnje bezobrazno, bez ikakvog datuma, samo naslovljeno na kraj juna. U prilogu, uz dato saopštenje, dostavljamo građanima odgovor iz Vašeg kabineta, da se uvjere ko je govorio istinu, i da se uvjere građani kome je istina i pravda uvijek na prvom mjestu”, saopštio je Asanović.

Skupština je usvojila izmjene dva zakona, nekoliko mjeseci pred lokalne izbore prošle godine, na osnovu kojih je tadašnja gradska opština Zeta dobila status opštine. Međutim, razgraničenje i brojne druge obaveze još nijesu završeni.

Bonus video: