Pejović: Nikolić da je vrijedio bio bi na poslaničkoj listi, žrtvovan u fingiranoj partijskoj reformi

"Zato siguran opozicioni staž biće politički ljekovit za DPS, dok za gospodina Nikolića ostaje nada da do sljedećih izbora neće biti tretiran kao partijski balast"

20112 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Besmislice koje plasira gospodin Miloš Nikolić relevantne su koliko i portparol DPS-a za poslaničku listu. Da je vrijedio gospodin Nikolić bio bi na poslaničkoj listi među osamdeset i jednim kandidatom, poručio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

Pejović je reagovao na navode portparola DPS-a da raskol u PES-u prognozira Jakov Milatović i da su se funkcioneri tukli nakon sjednice Glavnog odbora.

"Nakon što je žrtvovan u fingiranoj partijskoj reformi i sklonjen sa parlamentarne liste zajedno sa Branimirom Gvozdenovićem, Slavoljubom Stijepovićem, Predragom Boškovićem i ostalim kompromitovanim kadrovima, Nikolić pokušava da vrati povjerenje štancujući jeftine pamflete za partiju koja je u rasulu. Međutim, za razliku od DPS-a u kome su očigledno navikli da se među sobom fizički disciplinuju i kažnjavaju, u Evropi sad postoji demokratska praksa odlučivanja i različitog mišljenja, što portparol Nikolić očigledno ne može da razumije", rekao je Pejović.

Dodaje da iako je pojavom PES-a formalno politički penzionisan partijski vođa DPS-a, njegove mlade i blijede kopije ostaju zatočenici i apologete pogubne politike, od koje nemaju snage ni volje da se distanciraju.

"Zato siguran opozicioni staž biće politički ljekovit za DPS, dok za gospodina Nikolića ostaje nada da do sljedećih izbora neće biti tretiran kao partijski balast, što će ga u tom slučaju definitivno preporučiti za poslaničku listu", zaključio je Pejović.

Bonus video: