Milović: Transformisati SPO u crnogorski FBI

"Istrage i mjere tajnog nadzora ta agencija bi obavljala nezavisno od policije, preko koje sada intenzivno cure infirmacije, čime se obesmišljavaju mjere tajnog nadzor i istrage koje vodi SDT, jer se subjekt nadzora obavijesti o mjerama preko korumpiranih policijskih i sudskih službenika"

15772 pregleda 35 reakcija 37 komentar(a)
Milović, Foto: Boris Pejović
Milović, Foto: Boris Pejović

Program Pokreta Evropa sad (PES) za pravosuđe "Pravda sad" predviđa transformaciju Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pri Upravi policije u nezavisnu Specijalnu policijsku agenciju (SPA) po modelu FBI, rekao je Andrej Milović funcioner PES-a.

"Na ovaj način 'crnogorski FBI' bi imao svoju nezavisnost u odnosu na policiju, a bio bi podrška Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Glavnom specijalnom tužiocu. Kao nezavisna policijska agencija imala bi policijska ovlašćena i nadležnosti u oblastima u kojima postupa SDT", napisao je Milović na Tviteru.

Dodaje da bi istrage i mjere tajnog nadzora obavljala nezavisno od policije.

"Preko koje sada intenzivno cure infirmacije, čime se obesmišljavaju mjere tajnog nadzor i istrage koje vodi SDT, jer se subjekt nadzora obavijesti o mjerama preko korumpiranih policijskih i sudskih službenika", kaže on.

Na ovaj način, navodi Milović, SDT i SPA bi bili glavna sila u borbi protiv organizovanog kriminala, visoke korupcije i pranja novca. PES ima konkretna rješenja za pravosuđe i borbu protiv OKG", zaključio je Milović.

Bonus video: