DPR: Šaljaj na listi "Zajedno", iskustvo koje će doprinijeti bržoj i lakšoj inkluziji romske zajednice

"Neki od ciljeva te partije pri samom formiranju nove vlade biće izmjena Zakona za poslanike u Skupštini Crne Gore tačnije smanjenje cenzusa za pripadnice/ke romske zajednice sa 0,7 odsto na 0,35 odsto"

2178 pregleda 3 komentar(a)
Šaljaj, Foto: DPR
Šaljaj, Foto: DPR

Demokratska partija Roma (DPR) saopštila je da pošto ta partija nema parlamentarni status u Crnoj Gori, a na inicijativu glavnog odbora, predsjednik Mensur Šaljaj naći će se na poslaničkoj listi "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada" - koju čine Demokratska Partija Socijalista, Liberalna partija, Sociodemokrate, Demokratska unija albanaca.

"Mišljenja smo da je ovo zapravo još jedno iskustvo koje će u budućnosti doprinijeti bržoj i lakšoj inkluziji naše zajednice u Crnoj Gori", navodi DPR u saopštenju.

Kako navode, glavni odbor na čelu sa Šaljajem, podržaće pomenutu koaliciju na parlamentarnim izborma koji će se održati 11. juna i, kako dodaju, zajedničkim snagama doprijeniti pozitivnim rezultatima.

Naveli su i neke ciljeva te partije pri samom formiranju nove vlade...

"Izmjena Zakona za poslanike u Skupštini Crne Gore tačnije smanjenje cenzusa za pripadnice/ke romske zajednice sa 0,7 odsto na 0,35 odsto. Zapošljavnje jedne Romkinje/a u samom kabinetu Vlade Crne Gore. Otvaranje odeljenja za Rome i Egipćane u Ministarstvu prosvjete. Izmjena zakona za VSS Rome i Egipćane tačnije povratak afirmativne akcije pri samom upisu i besplano obrazovanje za studiranje RE zajednice", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: