Konjević: Zloupotreba institucija u predizborne svrhe - lansiraš insinuacije, pa sazoveš Vijeće

"I to za nacionalnu bezbjednost. Da se bavi pogovaranjima o jednom od hiljadu kandidata za poslanike koji nije javni funkcioner. To prosto nije nadležnost Vijeća", ističe Konjević

24236 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Bivši potpredsjednik Vlade i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost Raško Konjević kazao je da je odluka premijera Dritana Abazovića da sazove vanrednu sjednicu tog tijela - zloupotreba institucija u predizborne svrhe.

"Vijesti" su večeras objavile da bi na dnevnom redu sjednice u srijedu trebalo da bude slučaj Do Kvona i lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

"Ovako izgleda zloupotreba institucija u predizborne svrhe. Lansiraš insinuacije. Onda sazoveš Vijeće. I to za nacionalnu bezbjednost. Da se bavi pogovaranjima o jednom od hiljadu kandidata za poslanike koji nije javni funkcioner. To prosto nije nadležnost Vijeća. A to je valjda važno", napisao je na Tviteru Konjević, bivši ministar odbrane i unutrašnjih poslova.

Ukazuje, između ostalog, i da se sve dešava četiri dana prije predizborne ćutnje.

"Toliko očigledno da je teško prećutati i kad posmatraš sa strane. Principa radi. Valjda za to postoje Ustavne i zakonske procedure. Jednakost pred zakonom. Tužilaštvo valjda, a ne politički organi.

"Nije sazivao Vijeće kada su ga sadašnji koalicioni partneri optuživali da je uzeo 21 milion. Kada je Momo Koprivica tvrdio da je dio mafijaških klanova i korumpiran od istih. Danas se 'ljubakaju' po promocijama. Od sujete ne vide da ovako najviše pomazu upravo PES-u", zaključio je Konjević.

Bonus video: