Milović: Abazović spreman da izazove haos i rat

On je na Tviteru objavio i fotografiju za koju tvrdi da se na njoj nalaze Abazović i šef SPO Predrag Šuković i da su sinoć imali intimni sastanak

53547 pregleda 480 reakcija 87 komentar(a)
Milović, Foto: Boris Pejović
Milović, Foto: Boris Pejović

Funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Andrej Milović objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj se vide premijer Dritan Abazović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković.

Milović tvrdi da je to dokaz "prljavog plana" koji se sprema protiv lidera PES-a Milojka Spajića koji je ranije rekao da se sprema njegovo privođenje i pretres stana.

Dodao je da se sastanak desio "nakon cjelodnevnih pritisaka da se iskoristi Specijalno državno tužilaštvo (SDT) u ovoj, montiranoj aferi, kako bi se Spajić pokušao diskreditovati pred izbore."

"Ovo je nezapamćena zloupotreba institucija sistema u izbornom procesu i nadamo se da ćemo zajednički stati na kraj ovome. Jedan čovjek, sa tri poslanika, spreman je da izazove haos i rat, samo da bi sačuvao fotelju koja mu izmiče", zaključio je Milović.

Na pitanje "Vijesti" da objasni na kakav rat se odnosi izjava i ko bi bile sukobljene strane u tom kofnliktu, Milović je pojasnio da je mislio na "prljavi rat".

On je optužio Abazovića da koristi metode Demokratske partije socijalista.

“U prljavom političkom ratu koji se vodi svim sredstavima, i nakon DPS-a koriste se njihove metode i zloupotrebljavaju institucije sistema u predizbornom porcesui da čovek koji gubi fotelju pokušava da je zadrži ne birajući sredstva,” rekao je za “Vijesti”.

Milović smatra da su simptomatične dojave o bombama u školama i u Skupštini dan nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, sa koje su poslate, kako je rekao oštre optužbe.

“Ne isključujem mogućnost da su poruke sa Vijeća doprinele da se stvara atmosfera haosa kojom neki pojedinci žele da odlože izbore,“ kazao je.

Premijer Dritan Abazović nakon jučerašnje vanredne sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost rekao je da će jedan dokument iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) proslijediti načelniku SPO Predragu Šukoviću.

Lideri tri politička subjekta - koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), Pokreta za promjene (PzP) i Građanskog pokreta (GP) URA, zatražili su u utorak od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da ispita navodnu povezanost Spajića sa uhapšenim “kraljem kriptovaluta” Do Kvonom.

A, o tome se juče i raspravljalo na pomenutoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: