"Za Budućnost Crne Gore“ u Zeti: Formiraćemo Ministarstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

"Milojko Spajić je najavio plate od 1000 eura što znači ukidanje fonda PIO i da će se plata primati na ruke, što znači ukidanje kliničko-bolničkog centra. Ne postoji Evropa Sad 2 bez takvog djelovanja", kazao je nosilac liste ZBCG, Milan Knežević

5026 pregleda 21 reakcija 15 komentar(a)
Milan Knežević, na predizbornom skupu u Zeti, Foto: Za budućnost Crne Gore
Milan Knežević, na predizbornom skupu u Zeti, Foto: Za budućnost Crne Gore

Iz koalicije "Za Budućnost Crne Gore“ (ZBCG), na predizbornom skupu u Zeti, je najavljeno formiranje Ministarstva za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koje će biti sastavljeno od tužilačkih, sudskih i bezbjedonosnih jedinic.

Oni su kazali i da će svi koji su postali multimilijarderi od 1990 godine morati da dokažu porijeklo imovine, a ukoliko to ne budu dokazali ta imovina preći će u vlasništvo države Crne Gore.

"Milojko Spajić je najavio plate od 1000 eura što znači ukidanje fonda PIO i da će se plata primati na ruke. Što znači ukidanje kliničko-bolničkog centra. Ne postoji Evropa Sad 2 bez takvog djelovanja", kazao je nosilac liste ZBCG, Milan Knežević, saopšteno je iz te koalicije.

Koalicija 'Za budućnost Crne Gore na preizbornom skupu u Zeti
Koalicija "Za budućnost Crne Gore na preizbornom skupu u Zetifoto: Za budućnost Crne Gore

On je kazao ida šta god da se desi 11.juna, on će i dalje biti Srbin koji ide u Srpsku pravoslavnu crkvu, koji ne priznaje lažnu državu Kosovo, koji nikada neće glasati za uvođenje sankcija Rusiji i koji nikad neće pozivati na obračun sa ruskim narodom.

"On je istakao da je ovo zajednička država svih naroda koji žive u njoj i da neće dozvoliti da se više ikada desi nepravda kao ona što je bila prema srpskom narodu od 2006 godine", rekao je on, dodaje se u saopštenju.

Knežević se, kako se navodi, osvrnuo i na veliki problem oko zapošljavanja.

"Želimo da se u državnim sistemima na teritoriji Zete, Zećani recipročno zapošljavaju, a to posebno poručujem menadzmentu na aerodromu Golubovci", kazao je Knežević.

Danas smo svi upoznati sa aferom "Do Kvon", dodao je on i kazao da je Do Kvon oštetio za 40 milijardi eura SAD i Koreju, i našao se baš u Crnoj Gori, a jedina osoba koju zna je Milojko Spajić.

"Crna Gora je postala sjedište kriptovalutaša koji su oštetili pola čovječanstva i koji su došli u Crnu Goru da peru novac", dodao je Knežević.

Lider NSD i poslanik Andrija Mandić je, kako je saopšteno, podsjetio prisutne na period kada su Duško Marković i Milo Đukanović priznali "Kosovo", kada su, kako je kazao, Crnu Goru uvodili u NATO, i ostale odluke koje su donosili, poljuljali sistem vrijednosti, ekonomiju i sve pretvorili u prah i pepeo.

Andrija Mandić na predizbornom skupu u Zeti
Andrija Mandić na predizbornom skupu u Zetifoto: Za budućnost Crne Gore

"Imamo jedan ozbiljan socio-ekonomski program. Za razliku od onih što nam predlažu da se bavimo kripto valutama, mi smo izašli sa realnim idejama. Bez opipljive proizvodnje, nema razvitka. A Crna Gora je prezadužena zemlja, stoga imamo dogovore sa velikim kineskim kompanijama koje će uložiti 5 milijardi u Crnoj Gori, a mi ćemo im vraćati od profita koji će ostvarivati te firme. Velike infrastrukturne projekte, da se završi autoput, a da nam to bude ulaz u Evropu, veliki solarni sistemi, izvori energije i prenosi te energije kako bi se izvozila u EU i u region, dvije hidroelektrane i rekonstrukcija željezničke pruge", dodao je Mandić, saopšteno je iz koalicije ZBCG.

Ljudi bi mogli, kazao je on, na svojim imanjima da grade male elektrane od 150 do 500 kw i da im EPCG otkupljuje tu energiju, tako bi dobili na hiljade novih preduzetnika koji bi mogli da obezbjede sopstvenu egzistenciju.

"Imamo u planu i izgradnju tri nove klinike", rekao je Mandić.

Koalicija 'Za budućnost Crne Gore na preizbornom skupu u Zeti
Koalicija "Za budućnost Crne Gore na preizbornom skupu u Zetifoto: Za budućnost Crne Gore

Naveo je, kako se navodi, da žele da isprave nepravdu, a to je da 25 godina nisu bili zapošljavani Srbi.

"Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović je naveo da su uspjeli da se izbore sa Bemaksom, da izmjeste sve mašine koje su uzurpirali na Ćemovskom polju, riješili su prevoz za đake, povećali su subvencije za poljoprivredu, ali i počeli sa asfaltiranjem ulica kao i da će se u tom duhu nastaviti za boljitak Zete. Predstavio je i niz projekata koje će realizovati u narednom periodu, kako bi građani Zete konačno dobili ono što zaslužuju, bolji život", kazali su iz koalicije Za budućnost Crne Gore.

Kandidat za poslanika Miroslav Brajović je, dodaje se, kazao da će Milan Knežević biti premijer svih, i Bošnjaka, i Srba, i Crnogoraca.

"Obezbjediće svima ravnopravan položaj", dodao je Brajović.

Bonus video: