Mihović napustio Crnogorsku

Crnogorska je početkom nedjelje potpisala sporazum kojom je postala dio vladajuće koalicije u Budvi, a koju čine Demokrate, Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demos, Građanski pokret URA, Socijaldemokratska partija i bivši Liberali
441 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Mihović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Mihović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.07.2018. 05:27h

Funkcioner Crnogorske Dragan Mihović odlučio je da napusti tu partiju nakon odluke stranačkog rukovodstva da postane dio vlasti u Budvi.

“Ne podržavam takav dogovor. To su toliko neprirodne koalicije, vidi se da su lišene bilo kakvog elementarnog razmišljanja o tome da se toj Budvi pomogne. To je jednostavno udomljavanje, traženje funkcija za te partijske aktiviste”, kazao je Mihović.

Crnogorska je početkom nedjelje potpisala sporazum kojom je postala dio vladajuće koalicije u Budvi, a koju čine Demokrate, Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demos, Građanski pokret URA, Socijaldemokratska partija i bivši Liberali.

Time je izbjegnuto uvođenje prinudne uprave u Budvi, a prema sporazumu Crnogorskoj će pripasti mjesto potpredsjednika Opštine, predsjednika Izvršnog odbora Turističke organizacije Budve, sekretara za društvene djelatnosti, a ponuđeno im je i mjesto zamjenika direktora Komunalnog preduzeća i šefa opštinske Kancelarije za anitikorupciju.

“To potpuno liči na Budvu. Ona nema drugačiji politički stil do taj. I što se kulture tiče, imam potrebu da kažem da je na planu kulture Marovićevo doba bi se moglo nazvati Periklovo doba u odnosu na ovo što se sada događa”, kazao je Mihović.

On je dodao je da su se prilikom osnivanja partije vodili time da se ne može razmišljati o ciljevima, a da se iz tih ciljeva isključi moral.

“Meni se učinilo da se ovoga puta to u Budvi potpuno jasno dogodilo. I ja više nisam htio u tome da učestvujem. Politika u kojoj nema principa meni je strana”, kazao je on.

Bonus video: