Bogavac: Formiraćemo Fond za razvoj sjevera i smanjitii poreze za investitore i novozaposlene u tom regionu

"Napuštene i loše privatizovane fabrike, koje su doveli do stečaja, a onda i do potpunog gašenja, stvorili su uslove mladim ljudima da migriraju iz Berana i cijelog sjevera"

3174 pregleda 3 komentar(a)
Bogavac, Foto: Privatna arhiva
Bogavac, Foto: Privatna arhiva

Formiraćemo Fond za razvoj sjevera Crne Gore i obezbijediti smanjenje poreza za investitore i novozaposlene u tom regionu naše zemlje, saopštio je danas kandidata za poslanika liste SNP-Demos "Za tebe", Tihomir Bogavac

On je kazao da Socijalistička narodna partija (SNP) ne želi podijeljenu Crnu Goru po bilo kom osnovu, a naročito ne po ekonomskom.

"Zato je politika ravnomjernog razvoja Crne Gore, sa posebnim akcentom na sjever države, jedan od naših prioriteta. Ekonomski jaz između sjevera i juga države postojao je trideset godina unazad. Napuštene i loše privatizovane fabrike, koje su doveli do stečaja, a onda i do potpunog gašenja, stvorili su uslove mladim ljudima da migriraju iz Berana i cijelog sjevera. Za osam godina koliko je SNP bila na čelu Opštine Berane, ponosno mogu istaći da smo pokazali i dali primjer mnogim generacijama kako od jednog politički urušenog i marginalizovanog grada na sjeveru, napraviti bolje i kvalitetnije mjesto za život. Vrlo je bitno da napomenem, jer su mnogi već zaboravili, koliko je lijepih i produktivnih stvari krnulo od Socijalističke narodne partije, upravo iz ovog pokretačkog grada", istakao je Bogavac u saopštenju.

On je dodao da su "obezbijedili besplatne udžbenike svim osnovcima, i na taj način uljepšali i pod jednakim uslovima obezbijedili boravak djece u školama".

"Pored besplatnih udžbenika, mislili smo i na najbolje đake, talentovanu djecu i sportiste, koji su bili najbolji ambasadori Berana, sjevera i Crne Gore. Pored toga, radili smo na unapređenju infrastrukture, izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju sportske Hale, izgradnju zgrada za izbjeglice, sređivanje Gradskog stadiona, sređivanje parkova, asfaltiranje užeg i šireg gradskog jezgra, sređivanje gradskih saobraćajnica i niz drugih aktivnosti sa kojima smo nastavili na teritoriji cijele Crne Gore, djelujući kao dio 43. Vlade. Ovim smo pokazali da brinemo o svakom dijelu naše zemlje, jer bez zajedničkog djelovanja ne možemo doći do adekvatnih rezultata i unapređenja svih segmenata u društvu unutar naše države", rekao je Bogavac.

Po njegovim riječima, "kroz djelovanje unutar lokalnih samouprava, a onda i na državnom nivou, Socijalistička narodna partija (SNP) dokazala je da istrajno obezbjeđuje da čitav prostor Crne Gore bude obuhvaćen strateškom razvojnom politikom i da se kroz ravnomjeran regionalni razvoj zaustavi negativni demografski trend, a samim tim i potpuno eliminiše jaza između juga i sjevera države".

"Kao dio 43. Vlade zalagali smo se i nastavljamo se zalagati za stimulativnu poresku i snažnu investicionu politiku, koja će rezultirati ubrzanim razvojem Berana i sjevera Crne Gore. U tom cilju formiraćemo Fond za razvoj sjevera Crne Gore i obezbijediti smanjenje poreza za investitore i novozaposlene u tom regionu naše zemlje. Zalažemo se da većinski dio ukupnih sredstava kapitalnog državnog budžeta bude realizovan za projekte u opštinama na sjeveru Crne Gore. Takođe, tražićemo da većinski dio ukupnih sredstava po osnovu kreditne podrške za projekte samozapošljavanja i otvaranje malih i srednjih preduzeća bude fokusiran na sjever Crne Gore. Na taj način stavićemo u funkciju privrednog razvoja sve naše prirodne kapacitete, a korist od njihove upotrebe imaće svi građani, jer bogat sjever Crne Gore znači da je bogata čitava Crna Gora. Zato – za ravnomjeran regionalni razvoj, za Beerane, za sjever, ZA TEBE i za Crnu Goru", rekao je Bogavac.

Bonus video: