Abazović: Miloviću instrukcije daje Duško Golubović

"Ako je sve rečeno u pismu, koje je podnio advokat državljanina Južne Koreje Do Kvona, netačno – ne znam čemu panika, zašto su nervozni i imaju potrebe da stvaraju ovu klimu da će nešto će da se desi u Crnoj Gori", kaže Abazović

32959 pregleda 35 reakcija 33 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštio je večeras da lidera Pokreta Evropa sad (PES) nije optužio ni za šta.

"Ja sam samo pismo koje sam zaprimio proslijedio nadležnima na dalje utvrđivanje činjenica. Tu je počela i završila se svaka moja aktivnost", rekao je Abazović.

On je na Adria televiziji dodao da je Spajić dolazio kod njega u kabinet nekoliko puta tokom kampanje, gdje ga je on "upozoravao na nekoliko stvari i izlazio mu u susret vrlo prijateljski".

"Ako je sve rečeno u pismu, koje je podnio advokat državljanina Južne Koreje Do Kvona, netačno – ne znam čemu panika, zašto su nervozni i imaju potrebe da stvaraju ovu klimu da će nešto će da se desi u Crnoj Gori", kaže Abazović.

Dodao je da je Spajić možda mislio da treba da zaprime pismo, ne ulazeći u to da li je tačno ili ne, u kom neko navodi da je dao milion evra da bi se napravio kripto-raj u Crnoj Gori, i da to prećute.

Abazović je optužio funkcionera PES Andreja Milovića da širi laži i tvrdi da Milović dobija instrukcije od bivšeg visokopozicioniranog službenika ANB Duška Golubovića i još jedne osobe "takođe iz kriminalnih struktura" koju nije imenovao.

Uhapšeni "kralj kriptovaluta" Do Kvon ranije je na više adresa crnogorskih zvaničnika poslao pismo, u kom, teško optužuje Spajića.

Spajic i PES su odbacili tvrdnje da su radili išta ilegalno.

Bonus video: