HGI na Cetinju: Ovaj grad je u presudnim trenucima znao odabrati pravu stranu svijeta

Vuksanović je pozvao Cetinjane da u nedjelju podrže listu broj 2 "HGI – Na pravoj strani svijeta" dodajući da ta partija jeste manjiska ali da su pobjedničke ideje, kako kaže, u početku uvijek bile u manjini.

4446 pregleda 5 komentar(a)
Hrvatska građanska inicijativa na Cetinju, Foto: Hrvatska građanska inicijativa
Hrvatska građanska inicijativa na Cetinju, Foto: Hrvatska građanska inicijativa

Crnogorci i Hrvati su i geografski i svjetonazorski najbliži narodi, a mi za Cetinje imamo veliko poštovanje jer smo odavde uvijek samo to i dobijali, osobito onda kada u Crnoj Gori nije bilo lako biti ni Crnogorac, a naročito Hrvat, kazali su iz Hrvatske građanske inicijatve (HGI).

Iz te partije su, kako navode, posjetili prijestonicu Crne Gore, za koju su kazali da predstavlja istorijsko mjesto koje je "u mnogim presudnim trenucima novije istorije umjelo odabrati pravu stranu svijeta".

"Kada je u pitanju neprikosnovenost crnogorske državnosti i odbrana njene suverenosti, Cetinjani mogu uvijek računati na HGI. Naš pogled na svijet dijelimo sa ljudima koji sa Lovćena imaju najljepši pogled na svijetu: prema Mediteranu, Evropi, Zapadu. Sa Cetinja nisu dolazili samo slavni vladari, besmrtna kultura i osjećaj ponosa zbog pripadanja ovoj zemlji, već i inspiracija kako se boriti za nacionalnu samobitnost i dostojanstvo", rekao je prisutnima predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

On je pozvao Cetinjane da u nedjelju podrže listu broj 2 "HGI – Na pravoj strani svijeta" dodajući da ta partija jeste manjiska ali da su pobjedničke ideje, kako kaže, u početku uvijek bile u manjini.

Cetinjani, kako je rekao, to znaju bolje od svih.

"Građanima Cetinja se obratio i Marko Ugrin, član Foruma mladih HGI koji je podsjetio na značaj Dvorskog trga na kojem, kako je rekao "još uvijek odjekuju čuvene riječi čojstva 'Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam, Dubrovniče“ zbog čega hrvatska zajednica u Crnoj Gori izražava vječnu zahvalnost Cetinjanima" piše u saopštenju HGI.

Dodaje se da je skup obilježila i spontana pjesma okupljenih kojima su se pridružili prolaznici.

Sa skupa na Cetinju
Sa skupa na Cetinjufoto: Hrvatska građanska inicijativa

"To je sada već postao zaštitni znak ove kampanje, kao najljepša potvrda iskrenosti i istinitosti naših poruka", zaključili su.

Bonus video: