Spajić: Očekujem pobjedu, razumijem da su građani umorni od crnogorskog stila politike

Upitan kako komentariše navode o svojim kontaktima sa južnokorejskim državljaninom Do Kvonom, Spajić je rekao da su kontakti jedno, a da se ništa nelegalno nije desilo

18896 pregleda 17 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Lider i nosilac izborne liste Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić kazao je da očekuje pobjedu na današnjim parlamentarnim izborima i da Crnu Goru, u narednih nekoliko godina, vidi kao uspješnu zemlju, posebno u domenu ekonomije.

On je novinarima nakon glasanja kazao da su svi izbori praznik demokratije, a da su parlamentarni posebno bitni.

"Razumijem da su građani umorni od crnogorskog stila politike, ali parlamentarni izbori znače život u naredne četiri godine jer će parlament izglasavati reforme i zakone za sve nas", kazao je Spajić.

On je rekao da se nada da će građani izaći u što većem broju na izbore i da će izborni dan proteći mirno.

Upiran da li očekuje pobjedu, Spajić je odgovorio potvrdno, ali nije želio da komentariše da li očekuje da će biti budući premijer, kao ni koga vidi kao svog potencijalnog koalicionog partnera.

On je kazao da su ovo četvrti izbori u zadnjih pola godine, i da su građani umorni od politikanstva, ličnih napada, diskreditacija i tema koje nijesu bitne za građane.

"Mislimo da će se to završiti sa ovim izbornim ciklusom i očekujemo vrlo uspješnu Crnu Goru u budućnosti", rekao je Spajić.

On je rekao da lista na čijem je čelu vidi Crnu Goru kao uspješnu zemlju, posebno u domenu ekonomije.

"Mislimo da ćemo da napravimo veliki iskorak. U nekoliko narednih godina vidjećemo eksponencijalni rast, velike infrastrukturne investicije, smanjenje biznis barijera. Želimo da postanemo Singapur Evrope, najbolja zemlja za poslovanje u Evropi", kazao je Spajić.

On je naveo da je geopolitički cilj liste na čijem je čelu pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji, i da je to nešto na čemu će posebno raditi.

Upitan kako komentariše navode o svojim kontaktima sa južnokorejskim državljaninom Do Kvonom, Spajić je rekao da su kontakti jedno, a da se ništa nelegalno nije desilo.

"Sve optužbe da smo primali novac su sramne i neko će odgovarati zbog njih. Svima je jasno da što je manje procenata veće su optužbe, laži i prevare. Mislimo da je svima jasno da je PES trn u oku mnogima i da je ovo zadnji pokušaj da se sabotiramo i da se ne sprovodi program Evropa sad 2", naveo je Spajić.

Bonus video: