Dajković: Sagledaću svoje greške, krivicu pripisujem isključivo sebi

Dajković je, nakon što koalicija na čijoj je listi bio nije prešla cenzus, rekao da nastavlja svoju borbu i da će izvući poruke

21897 pregleda 68 reakcija 68 komentar(a)
Foto: Slobodna Crna Gora
Foto: Slobodna Crna Gora

Predsjednik Slobodne Crne Gore i jedan od kandidata na listi "Narodna koalicija - Složno i tačka" Vladislav Dajković rekao je da su ga rastužili sinoćni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora i da će izvući pouke i sagledati svoje greške.

Ova koalicija, koju uz Slobodnu Crnu Goru čine Prava Crna Gora i Demohrišćanski pokret kome pripada i nosilac liste Dejan Vukšić, juče je na izborima osvojila 1.2 odsto glasova i nije prešla cenzus.

On je poručio da mu ne pada na pamet da odustane od borbe.

"Ipak, nisam ni prvi, ni poslednji koji je doživio poraz, ali umjesto kukanja i bacanja krivice na glasače ili svoje kolege, krivicu pripisujem isključivo sebi. Sve što sam uradio u životu, kampanji, pa i u politici, uradio sam pošteno i časno i nemam potrebe da se stidim bilo čega. Svoju dalju motivaciju vidim u pomaganju građanima kao dio vlasti u Podgorici, ali naravno i u borbi za prava srpskog naroda i svih građana Crne Gore", rekao je Dajković.

Zahvalio se porodici i prijateljima na podršci, ali i "svakom čovjeku koji mi je bio podrška na ovom teškom putu".

"Vinston Čerčil je davno rekao: “Ako ideš kroz pakao, nastavi da ideš.” Idem i ići ću, ali odustati neću - sve do pobjede. Živjela slobodna Crna Gora", zaključio je Dajković.

Bonus video: