U UIKS-u najviše glasova osvojila koalicija "Za budućnost Crne Gore"

Ova koalicija osvojila 130 glasova na biračkim mjestima u Zatvoru za duge kazne, Istražnom zatvoru u UIKS-u i zatvoru u Bijelom Polju

25272 pregleda 40 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" je među biračima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) u Spužu i zatvoru u Bijelom Polju, osvojila najviše glasova na jučerašnjim izborima.

Prema rezultatima koje je juče utvrdila Državne izborne komisije (DIK), koalicija ZBCG, koju čine Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija, osvojila je 130 glasova na biračkim mjestima u Zatvoru za duge kazne, Istražnom zatvoru u UIKS-u i zatvoru u Bijelom Polju.

Koalicija okupljena oko Demokratske partije socijalista (DPS) dobila je 110 glasova, Evropa sad 104, "Hrabro se broji" (Demokrate-URA) 69 glasova, a Bošnjačka stranka 22 glasa.

SDP i Albanski forum dobili su po 11 glasova, koalicija SNP-DEMOS devet glasova, Preokret pet, Pokret za promjene četiri, Pravda za sve tri, HGI, Mi možemo i Složno po dva, a Albanska alijansa jedan.

U drugom krugu predsjedničkih izbora predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imao je najviše glasova među biračima u UIKS-u u Spužu i zatvoru u Bijelom Polju.

Milatović je u UIKS-u imao 303 glasa, a kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović 204.

U odnosu na prvi krug predsjedničkih izbora, Đukanović je osvojio isti broj glasova na biralištima u Zatvoru za duge kazne i Istražnom zatvoru u UIKS-u i zatvoru u Bijelom Polju. Za Milatovića su drugom krugu glasali oni koji su u prvom krugu podržali kandidate partija pobjednica parlamentranih izbora. Milatović je u prvom krugu imao 81 glas.

U UIKS-u je u prvom krugu kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić osvojio 157 glasova, lider Demokrata Aleksa Bečić 50, kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović Stanković 13 glasova, nezavisni kandidat Jovan Radulović četiri, a lider Ujedinjene Goran Danilović dva glasa.

Bonus video: